Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir samma åkare på tremilen som i stafetten, där det blev silver: Stina Nilsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Anna Haag.

Kalla jagar femte OS-medaljen i Sydkorea

Femte distansen ger femte medaljen? Charlotte Kalla ger sig ut i söndagens klassiska tremil med förhoppningen att åka hem med en handfull runda metallbitar.

Duon firade silvret i sprintstafetten häromdagen och är två av fyra distanssugna svenskor som kör det sista OS-loppet på vinterspelens sista dag

Anna Haag och Ebba Andersson kompletterar det svenska laget på söndag.

- Tremilen är något jag sett fram emot. Det ska bli riktigt kul att köra ett klassiskt lopp. Formen har känts bra mot slutet, men det är många tjejer som kört bra på det här mästerskapet. Jag tror att det kommer att bli ett lopp med hög fart och de som är mest sugna på att tävla kommer att ta tag i taktpinnen där framme, säger Kalla.

Och fortsätter:

- Det kommer inte att bli som i Lahtis (VM 2017) där vi bara svischade fram i ett stort fält och hade ganska korta lopptider. Nu kommer det kanske att bli blötare eftersom vi startar tidigare på dagen. Vi lär få en indikation på hur det blir under herrarnas femmil.

Ny duell med Bjørgen?

Som det såg ut på skiathlonen och som det sett ut några gånger i vinter väntar troligen en ny duell mellan Kalla och Bjørgen.

Kalla vet att hon då och då måste kasta ett öga på vad norskan pysslar med.

- Hon har visat fin form och jag tror att hon också är intresserad av att hålla ett högt tempo. Man behöver hålla koll på vad de andra gör, men man ska inte värdera för mycket heller utan det handlar om att disponera krafterna rätt.

- Det är ändå tre mil vi ska åka, säger Kalla.

Varnar för Stadlober

Stina Nilsson håller Kalla och Bjørgen som favoriter men tror att fler kan blanda sig i fajten om de sista tre OS-medaljerna. Hon varnar främst för Heidi Weng, österrikiskan Teresa Stadlober och schweiziskan Nathalie von Siebenthal.

- Speciellt Stadlober, säger hon.

Själv tycker Nilsson att det är synd att OS snart är över.

- Det känns som att OS gått så fort. Jag är i bra form och känner mig harmonisk i vardagen. Det är inte belastande för fem öre att vara här. Jag vill bara tävla, säger Nilsson och har taktiken klar inför söndagens epilog.

- Tre mil är ett långt lopp med mycket tid att jobba med. Min tanke är att jag ska försöka hålla en fart som jag klarar för dagen.

- Det kommer att bli ett eldprov.

Första klassiska

Ebba Andersson har blott tre tremilar i kroppen och den i Alpensia blir den första i klassisk stil.

- Som i de tidigare loppen i det här mästerskapet går jag in för att få ut det jag har att ge för dagen och prestera maximalt.

Hur offensiv kommer du att vara?

- Så offensiv som jag klarar, men samtidigt måste man åka med insidan av huvudet.

Anna Haag vill lämna Pyeongchang med en känsla av att hon fått ut allt i tremilsspåret. Och så hoppas hon att det bullas upp med energipåfyllning här och där.

- Jag är rätt uthållig men problemet är att jag lätt blir hungrig.

Får hon välja vet hon vad hon vill ha att dricka innan det drar ihop sig.

- Gärna kaffe eller Coca-Cola. Men inte bubblig. Den ska vara avslagen.