Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Charlotte Kalla ser ut att skippa landslagets förberedande OS-läger i japanska Sapporo, för att i stället träna på egen hand i Italien. Arkivbild.

Kalla nobbar landslagets OS-samling

Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandslaget till Japan för den sista OS-uppladdningen. I stället prioriterar hon höghöjdsträning på egen hand i Europa. "Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet", skriver Kalla i ett sms till TT.

Det svenska skidlandslaget kommer att tillbringa de sista dagarna före OS i sydkoreanska Pyeongchang i japanska Sapporo.

Men en OS-åkare ser ut att stanna i Europa; Charlotte Kalla väljer med största sannolikhet att ladda upp på egen hand, troligen på hög höjd i italienska Seiser Alm.

Speciallösning i OS

- Grundtanken just nu är att hon inte är på plats, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip till TT.

- Vi har fört en dialog precis som vi gör med andra aktiva, och där finns två parallella spår: antingen prioriterar man höjd eller så prioriterar man tidsomställningen.

Charlotte Kalla har den här säsongen, precis som förra, valt att göra en individuell satsning utanför landslaget. Under OS kommer hon att träna tillsammans med det övriga landslaget – även om en speciallösning har gjort att Kallas tränare Magnus Ingesson också får följa med till Pyeongchang – men det OS-förberedande lägret i Japan skippar hon alltså.

"Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet eftersom jag har positiva erfarenheter av det. Alla detaljer är dock inte spikade ännu", skriver Charlotte Kalla i ett sms.

Skiathlon först ut

Rikard Grip är inte förvånad över beslutet.

- Hon har väldigt goda erfarenheter inför mästerskap av det upplägg som finns i tankarna nu. Det är något som hon har gjort med stor framgång inför tidigare mästerskap. Jag känner mig väldigt trygg med det.

TT: Ville du ha med henne till Sapporo?

- Jag vill att hon ska göra det som hon tror gör att hon åker så fort som möjligt i OS. Vi jobbar för att det ska bli de bästa möjliga förutsättningarna för varje enskild aktiv.

OS i sydkoreanska Pyeongchang avgörs 9–25 februari. Skidtävlingarna inleds med damernas skiathlon den 10 februari.