Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Charlotte Kalla under fredagens träning inför lördagens VM-skiathlon.

Kallas osäkerhet: "Väldigt annorlunda"

Det är en ny situation för Charlotte Kalla. OS-mästaren vet inte ens själv vad hon ska förvänta sig av skid-VM:s första distanslopp.

Charlotte Kalla kallar det som har hänt efter årsskiftet för en nedåtgående spiral. Världscuptävlingarna i Otepää och Ulricehamn gick inte som hon hade tänkt sig och när problemen sedan fortsatte valde hon att stå över de sista tävlingarna under SM-veckan.

Hon som brukar pricka mästerskapsformen så perfekt har ställts inför nya utmaningar inför skid-VM i Seefeld. På lördag börjar Kallas mästerskap med skiathlon och trots att hon är regerande olympisk mästare är hon långt ifrån någon given medaljör.

Annorlunda känsla

- Jag har varit osäker på ett annat sätt än tidigare. Men jag har också tvingats jobba med mitt tålamod, och bara gilla läget och försöka påverka det jag kan just i dag, säger Charlotte Kalla.

- Men det är jättesvårt att veta vad jag har att förvänta mig. Det var på det sättet väldigt annorlunda att dra iväg till Seiser Alm (på förläger) utan att ha med mig en bra känsla från de senaste tävlingarna.

Favorit till guldet är hon definitivt inte. Therese Johaug har gjort en spektakulär comeback efter dopningsavstängningen och vunnit alla lopp hon har ställt upp i den här säsongen. Allt annat än ett norskt guld i skiathlon skulle vara oväntat.

TT: Är hon oslagbar?

- Jag vet inte riktigt. Therese har varit otroligt stark i vinter, säger Charlotte Kalla.

- Jag är imponerad över hur hon har presterat helg efter helg, också under inledningen av säsongen när det måste ha varit otroligt mycket känslor att hantera i en comeback. Att hon håller den här höga nivån, det är imponerande.

Åt rätt håll

Charlotte Kalla säger att det inte är överträning som ligger bakom den svajiga formen. I stället handlar det om problem med återhämtningen. Men det går åt rätt håll, säger landslagstränaren Magnus Ingesson efter fredagens regnblöta pass på VM-stadion i Seefeld.

- Vi ser att det har blivit lite bättre, men vi har ju inte tävlat mot någon så det är svårt att avgöra. Det känns som att det är bättre än det var under SM, men inför alla andra mästerskap har vi varit i bra form när vi har åkt iväg på uppladdningslägret, det hade vi inte nu, därav lite osäkerhet. Det har inte varit som de andra åren. säger Magnus Ingesson.

Storfavoriten Therese Johaug tänker i alla fall inte räkna bort Kalla trots svenskans bekymmer.

- Charlotte är en joker. Hon tog OS-guld på den här distansen för ett år sedan. Det har låtit som att det har gått bättre för henne den senaste tiden, säger Therese Johaug.