Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar FF:s matchhjälte: Papa Diouf, som här skickar in 1–0-målet i hemmamötet med Elfsborg.

Kalmar FF bröt en negativ trend

Kalmar FF-mål i allsvenskan har varit sällsynta. Fyra raka matcher, förra säsongens tre sista inräknade, och inte ett mål – men mot Elfsborg bröts trenden.

I medierna och bland Kalmarfansen har det stora samtalsämnet varit bristen på mål. Men lagkapten Viktor Elm visade viss irritation när frågan kom upp efter segern över Elfsborg.

- Det är alltid ett jäkla snack om att vi inte skapar några chanser eller gör mål, men jag tycker att vi gjort en bra försäsong där vi i många matcher haft de flesta chanserna, sade Elm.

"Fungerat bra"

Inte heller Papa Diouf, som var den senaste spelaren i nuvarande truppen att göra ett allsvenskt mål inför matchen mot Elfsborg, tycker att anfallsspelet har varit något problem.

- Jag tycker det har fungerat bra. Speciellt i dag mot Elfsborg, där vi gör en mycket bra första halvlek med ett bra presspel och lyckas ta oss fram till många chanser, sade han.

Och visst gjorde Kalmar det. Två bra chanser på matchens två första minuter och så fortsatte det. Mycket av spelet gick genom Rasmus Elm, som visade prov på nästan otäck precision när han hittade fram till Diouf.

- Ja, den var väl okej. Sedan tar Papa en mycket bra löpning och avslutet är löjligt bra, sade Elm.

Elm ut skadad

Men han tvingades utgå redan efter en halvtimme.

- Jag har lite känning i baksidan av låret, det hade jag mot Häcken också. Jag är inte riktigt fulltränad än, det ska inte vara någon fara, sade Elm.

Dioufs mål räckte för att Kalmar skulle vinna. Tränare Nanne Bergstrand passade under presskonferens på att upprepa sitt gamla mantra:

- Tiden talar för oss.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin hade inte så mycket att glädja sig över. Andra raka förlusten och mot Kalmar fungerade inte spelet på samma sätt som det stundtals gjorde mot Malmö FF i premiären.

- Det gäller bara att vi fortsätter och tro på det vi gör. Får vi bara träna på så kommer vi bara att bli bättre och bättre. Vi gör ingen bra första halvlek i dag, men i andra gör vi vissa ändringar och spelar ett spel som vi kan bygga vidare på.