Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubel efter att Kalmars Viktor Elm har gjort 2–0 och han grattas av Erton Fejzullahu. Kalmar vann mot Sirius med 4–2.

Kalmar tittar inte uppåt: "Får inte tappa fokus"

Fem segrar på sex matcher, scenförändringen i Kalmar är total. På söndagseftermiddagen slogs Sirius tillbaka med 4–2.

Stefan Larsson fick börja som vänsterback, men klev in som mittback när första halvleks stora gigant Viktor Elm tvingades att kliva av.

- Det är hälen, jag har haft besvär i tre, fyra veckor. Jag är inte snabb till att börja med och när jag nu kände att jag skulle ha ännu svårare att hänga med om det blir en löpduell så valde jag att kliva av, berättade Viktor Elm.

Innan det hann mellanbroder Elm med att ha farlig nick strax ovanför ribban och en nick som gick i mål, hans fjärde mål för säsongen.

- Det är lite så att när man väl börjar göra mål så kommer det fler. Man är där bollen kommer. Sedan kan jag ju göra mål både på frisparkar och på nick, menade Elm.

Välspelad match

Matchen mot Sirius var en mycket bra allsvensk match, inte bara för att det blev många mål utan också för att matchen igenom hade högt tempo och ett bra passningsspel från båda lagen. Kalmar var mest effektivt och gjorde fyra mål, Sirius två.

- Otroligt skönt att vi vinner och en bonus när man själv får göra mål, sade Herman Hallberg som kommit i gång mycket bra efter en skadefylld vår.

- Vi har fått i gång vårt spel mycket bra, även om det finns många detaljer att jobba med. Vi har en helt annan kvalité i både spelet och på träningarna nu. Vi jobbar på ett helt annat sätt nu, sade Hallberg angående hur Nanne Bergstrand ändrat på träningsupplägget sedan han tog över från Peter Swärdh.

Presspelet har förbättrats

Viktor Elm är inne på samma linje.

- Vi tränar på ett annat sätt och så gör det mycket att vi fått in fler spelare som håller hög klass, det är en annan konkurrens på träningarna och det gör oss bättre i matcherna, sade Elm.

Något som höstens Kalmar gör markant bättre än vårens är presspelet.

- Absolut, där börjar vi hitta rätt. Fast vi vill bli lite bättre på att variera vårt försvarsspel, att vi kan ligga lite lågt och vila någon gång i bland också, sade Stefan Larsson.

Trots att Kalmar har lika långt till lagen under strecket som till de på topp fem så tittar de inte uppåt.

- Absolut inte. Vi får inte tappa fokus. Läget har inte förändrats så mycket på de här fyra veckorna. Det gäller att ta de där 30 poängen, helst så fort som möjligt, sedan kan vi börja titta uppåt, sade Viktor Elm.