Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Romario (i mitten) jublar efter sitt 2-0 mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF och IFK Göteborg på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Kalmar tog fjärde raka segern

Fyra raka segrar. Det är inte vardag för Kalmar FF. 

Att Kalmar är i form är det ingen tvekan om. Fyra raka segrar och en förlust på de sju senaste matcherna talar sitt tydliga språk. 

- Vi har fått bra kontinuitet, vi har kunnat träna på bra tillsammans och hittat ett spel som passar oss, förklarade Rasmus Elm de senaste matchernas framgång. 

Elm har själv stor del i Kalmars framgång de senaste veckorna. Han har kommit tillbaka från sin knäskada och har ett lugn med bollen som få, om ens någon, andra spelare i allsvenskan har. 

- Det känns okej just nu. Det betyder mycket att jag har fått vara frisk och spela många matcher. Fysiken blir bättre och bättre. 

Dynamisk mittfältstrio

Mot IFK Göteborg gjorde Kalmar en första halvlek som imponerade. De hittade sina trianglar mellan Elm, Romario och Ismael. Inte ens en geometriprofessor hade lyckats räkna ut ett bra försvar på det anfallsspelet.

- Det beror inte bara på oss tre, de andra tar mycket bra löpningar och ger oss utrymme. Det betyder allt, utan de löpningarna kan vi inte spela så, menade Romario som gjorde två mål i första halvlek. 

-  Första får jag vända upp och skjuta, det är något jag tränar väldigt mycket på. Samma vid andra målet, det är en fast situation och där har jag min position. När bollen dyker upp är det bara att dra till, säger Romario. 

Kandidat till årets mål

Matchens vackraste mål gjorde inhoppare Mahmoud Eid. Han började med att pricka ribban, men med sitt andra skott i matchen gjorde han en kandidat till årets mål. En perfekt träff och bollen satt i krysset. 

- Jag kände det redan när bollen lämnade foten att den skulle gå in. Ett riktigt fint mål, säger Eid med ett leende. 

Någon som inte log efter matchen var IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson. 

-  Vi lägger den här matchen i första halvlek, det är många saker som det är för dålig nivå på, väldigt dålig nivå, säger Lennartsson. 

Han var ändå hyfsat nöjd med andra halvlek då Göteborg lyfte sig och kunde reducera. 

- Men så kommer det där skottet i krysset. 4–1 var spiken i kistan. Nu får både spelare och ledare vara lite självkritiska och fundera på vad som gick fel.