Cristiano Ronaldo och Gareth Bale, kvällens målskyttar för Real Madrid.

Kane och Ronaldo i fokus

Har Tottenham och Real Madrid redan distanserat Dortmund? Det är fyra matcher kvar i gruppspelet i Champions League, men tyskarna är hittills utan poäng medan konkurrenterna har full pott.

|

I stormötet mellan Dortmund och Real fick Gareth Bale drömträff redan i 18:e minuten. Han mötte på volley och med vänster bredsida Daniel Carvajals framspelning och lyfte in ledningsmålet i Roman Burkis bortre kryss.

Spiken i Dortmunds kista slog Cristiano Ronaldo omgående i början av andra halvlek.

Visserligen gav Pierre-Emerick Aubameyang matchen nerv med en snabb reducering men med tio minuter var det dags för Ronaldo igen, framspelad av Luka Modric.

Även Tottenham har full pott efter två matcher. Och precis som mot Dortmund på Wembley var Harry Kane i fokus. Den engelske landslagsmannen fick hål på Apoel Nicosia på Cypern i slutet av den första halvleken.

Hattrick av Kane

Annars var Nicosia nära 1–0 innan dess men bollen slog i stolpen. Sedan tog Kane över helt och bjöd på ett hattrick.

- En stolt kväll för mig och laget. Oavsett vilka du möter är 3–0 borta i Champions League väldigt bra. Vi har en stark och solid trupp. Vi var inte nöjda med vår första halvlek och även i andra var vi inte så aggressiva som vi ville vara. Det är lite speciellt att spela borta i Champions League, sade Kane till Viasat efter sitt nionde hattrick för Tottenham.

Kryss i Moskva

I Moskva tog Spartak en spektakulär ledning när Fernando dunkade in en frispark upp i ena krysset men den ryska glädjen varade inte ens i tio minuter. Coutinho kom loss till vänster och placerade in Liverpools kvittering.

Spartak tvingades byta målvakt halvvägs in i andra halvlek men klarade oavgjort vilket gav andra raka krysset för båda klubbarna.

Sevilla brukar inte släppa mycket ifrån sig på hemmaplan och så inte heller den här gången. Seger med 3–0 mot Maribor.

Och där hade vi kvällens andre hattrick-makare. Fransmannen Wissam Ben Yedder blev den förste i klubbens historia att göra tre mål i en Europacupmatch.

Förlust för Leipzig

Emil Forsbergs Leipzig inledde gruppspelet med 1–1 hemma mot Monaco och det är också den poäng man har efter två omgångar. Besiktas tidiga ledning (Ryan Babel) satte turkarna i förarsätet och Anderson Taliscas 2–0 sänkte Leipzig, som gör sin första säsong i Champions League.

I samma grupp föll Monaco, semifinalist i våras, överraskande stort hemma mot Porto. Vincent Aboubakar hade en trevlig kväll i Monte Carlo och gjorde två av målen i 3–0-segern.

Manchester City fick jobba för att ta alla tre poängen hemma mot Sjachtar Donetsk. Ukrainarna stod emot i en halvlek men när Kevin de Bruyne gjorde 1–0 säkrades andra raka segern och i slutet ökade Raheem Sterling till 2–0.

Lorenzo Insigne, Dries Martens och José Callejon gav Napoli 3–1 hemma mot Feyenoord. Även Napoli har inlett med två segrar.

Sam Larsson hoppade in i slutet och spelade några minuter för Feyenoord.