Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Holmqvist höll nollan för Karlskrona i den andra SHL-kvalmatchen mot Timrå. Arkivbild.

Karlskrona gnetade till sig kvalkommandot

Tight, dramatiskt och ovisst – igen. Och Karlskronaseger – igen. Det nedflyttningshotade Blekingelaget har tack vare 1–0 på tisdagen 2–0 i matcher mot uppflyttningsaspiranten Timrå i direktkvalet till SHL.

Det var allt annat än en klang- och jubelföreställning rent ishockeytekniskt när Karlskrona på allvar kopplade kommandot om direktkvalet till SHL mot hockeyallsvenska finalsegraren Timrå.

Skottstatistiken 5–4 efter första perioden vittnade om en tillknäppt tillställning, vilket även var fallet i början av den andra. Till slut skulle dock gästande Karlskrona bryta dödläget. En oassisterad Joachim Rohdin såg till att SHL-jumbon fick första ordet i målprotokollet med 30.54 på matchuret.

Mer än så skapade inte de vitorangea, som inte fick till ett enda skott på mål i den avslutande perioden.

Dahlén fick chansen

Timrå däremot jagade, försökte och var ohyggligt nära att hitta den där kvitteringen för att ta även kvalmatch nummer två till förlängning.

Med bara sekunder kvar fick Jonathan Dahlén, supertalangen som varit så magnifik under säsongen som gått, drömläget.

Men Johan Holmqvist i bortamålet hade marginalerna på sin sida – och kunde hålla butiken stängd hela vägen till slutsignalen, som förkunnade 2–0 i matcher för Karlskrona.

"Inte okej"

39-årige Holmqvist var dock inte helt nöjd efter matchen.

- Det är inte okej. Vi kommer inte upp i den nivå jag tycker vi behöver vara på. Vi offrar oss för varandra men förhoppningsvis kommer spelet att bli bättre, säger KHK-målvakten till C More.

Veteranen tar däremot med sig något annat – som kanske är ännu viktigare att ha med sig till fortsatta drabbningar om SHL-platsen.

- Det är en sjukt viktig seger. Vi tar med oss kriget och hjärtat vi visar, säger "Honken".