Karlskronas första förlust – AIK i ensam topp

|

Karlskrona åkte på sin första förlust i återkomsten till allsvenskan. Blekingelaget blev nollat på hemmaplan av BIK Karlskoga, som vann med 1–0. Bortalagets målvakt Henrik Lundberg räddade totalt 31 skott. Därmed är AIK, som vann hemma mot Modo i tisdags, det enda laget som har tagit full poäng efter tre omgångar.

I Dalarna var Leksand illa ute men med fem minuter kvar avgjorde Oskar Lang då han satte 3–2 i 4–2-segern hemma mot Västervik. Stor hjälte där var annars Linus Persson som stod för fyra poäng. Västervik är det enda laget i serien som ännu inte har tagit något poäng.

Precis som Leksand så avgjorde Björklöven sent i tredje perioden i hemmamötet med Södertälje. Emil Lundberg gjorde det matchavgörande 3–2 med sju minuter kvar, och kunde sedermera även fastställa slutresultatet till 5–2.