Karlsson: Extremt glad att vara här

Erik Karlsson är på plats i San Jose och har gjort sin första träning med laget.

ANNONS
|

Erik Karlsson kom till den kaliforniska staden knappt en vecka efter det att den stora trejden från Ottawa blev klar.

- Just nu är jag bara fokuserad på att inleda säsongen så bra det bara går och hjälpa laget vinna matcher, säger 28-åringen på presskonferensen.

Tidigare på onsdagen lokal tid var han med på en första träning med sitt nya NHL-lag.

- Jag tycker energinivån på hela gruppen gick upp när han kom in, säger tränaren Pete DeBoer till lokaltidningen Mercury News.

ANNONS

- Han är en världsklasspelare. När du får in spelare med den skickligheten och farten så ger det energi till hela gruppen. Bra spelare vill spela med bra spelare, säger DeBoer.

Den svenske stjärnbacken parades ihop med Marc-Edouard Vlasic, OS-guldvinnare med Kanada i Sotji 2014.

- Det är bara första dagen. Han flög in i går kväll, är jetlaggad och har förmodligen inte sovit mycket. Mycket har hänt för honom senaste veckan. I dag fick vi inte ut så mycket, men jag har spelat mot honom de senaste nio åren så jag vet att det är en skicklig spelare. Han gör allt rätt så det blir enkelt att träna med honom, säger Vlasic till nhl.com.

San Jose Sharks spelar sin andra träningsmatch under försäsongen natten till fredag borta mot Anaheim, men då är Erik Karlsson inte aktuell för spel. Däremot kan debuten bli när San Jose möter Vegas på hemmaplan natten till söndag svensk tid.

ANNONS
TT
ANNONS