Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska talangen Frida Karlsson imponerar. Arkivbild.

Karlsson femma i första världscupsprinten

I sitt första seniorlopp sedan VM-genombrottet fortsatte 19-åriga Frida Karlsson att imponera. Skidtalangen blev femma i Quebecs världscupsprint – och var långt före Therese Johaug som slogs ut i kvartsfinal.

Skid-VM i Seefeld handlade mycket om duellen mellan norska storstjärnan Therese Johaug och svenska junioren Frida Karlsson. Johaug vann, som väntat, samtliga distanslopp på damsidan men utmanades flera gånger av Karlsson som fick sitt stora genombrott internationellt.

På fredagen fick Karlsson också göra världscupdebut i sprint.

Och 19-åringen, som slutade sjua i sin världscupdebut före VM, imponerade i spåren i den avslutande minitouren i kanadensiska Quebec. I sin första seniortävling sedan VM körde Karlsson in som tolva i kvalet, där Johaug var 29:a, och lyckades sedan ta sig hela vägen till final efter att ha gått vidare på tid från semifinalen.

I finalen blev det en femte plats för Karlsson, samtidigt som hennes landsmaninnor – i tur och ordning – Stina Nilsson, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling lade beslag på hela pallen.

Johaug? Hon slogs ut redan i kvartsfinal.

Den stora snackisen från Karlssons kvartsfinal handlade annars om att svenskan fick en stav svingad mot sig från ryskan Julia Belorukova, som surnade till efter en incident på upploppet. Belorukova slutade sist och diskvalificerades sedan för osportsligt uppträdande.

Stina Nilsson säkrade totalsegern i sprintcupen redan i kvartsfinalen.