Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson och Charlotte Kalla. Arkivbild.

Karlsson missar SM-start – Kallas plan oklar

Frida Karlsson, som tog två guld och ett stafettbrons under JVM i skidor, har drabbats av ett bakslag och ställer in onsdagens SM-lopp över 10 kilometer. Samtidigt är Charlotte Kallas plan för veckan oklar.

Stortalangen Frida Karlsson, som är med i kampen om en plats till VM i Seefeld, skulle ha ställts mot stjärnorna Ebba Andersson och Charlotte Kalla i det inledande SM-loppet i klassisk stil i Sundsvall.

Men kraftproven under kalla JVM i Lahtis har tagit ut sin rätt och med ansträngda luftrör vill Karlsson inte riskera något.

Däremot hoppas hon kunna tävla senare under veckan.

- Ja, det gör jag. Men vi får se hur mycket, det är inte värt att riskera något, säger Karlsson till Radiosporten.

Charlotte Kalla har i sin tur kämpat med formen inför VM som nu bara är tre veckor bort. Efter helgens världscuptävlingar i Ulricehamn, där hon var först 13:e på 10 kilometer fritt innan kroppen svarade bättre i stafetten, har hon dragit ner lite på träningen inför SM i jakten på bättre form.

- Vi har tagit bort träningspass i går och i dag, har tränat lite mindre, säger landslagets damtränare Magnus Ingesson till TT.

Hur planen ser ut för resten av veckan, då tanken varit att köra allt utom sprinten, är fortfarande lite oklar menar han.

- Vi får se. Tanken är att hon ska tävla i morgon (onsdag). Vi tar det litegrann dag för dag.

Rättat: I en tidigare version angavs felaktig information i faktan om antal sporter och tävlingsdagar under SM-veckan.