Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tomas Hertl, Erik Karlsson och Logan Couture firar ett av San Joses mål.

Karlsson och Karlsson avgjorde för San Jose

Två gånger Karlsson i sista perioden innebar 4–0 till San Jose mot Vancouver i NHL-hockeyn.

Målskyttet började i första perioden, då Erik Karlsson assisterade Logan Couture till San Joses 1–0. Sedan satte Timo Meier 2–0, vilket stod sig till tredje perioden.

Knappt fyra minuter in i den satte Erik Karlsson sitt andra mål för säsongen, 3–0. Och sex minuter senare öste han fram ett skott som Melker Karlsson kunde vinkla in förbi Anders Nilsson i Vancouver-kassen till 4–0. Det var Melker Karlssons första mål för säsongen.

Erik Karlsson har totalt gjort två mål och sex assist den här säsongen.

- Jag tycker det gått bra hela tiden så jag har inte varit särskilt orolig. Men det är klart att det är skönt att det trillar in några mål, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

- Jag tycker att vi spelade bra i dag. Vårt spel i power play fungerade bra, och vi skapade mängder med chanser. Det hjälper. Helt klart fungerade försvarsspelet bra också. Det är härligt att vi får till det då och då, vi behöver bara få till det oftare, summerar backstjärnan lagets insats för nhl.com.

San Jose-tränaren Peter DeBoer berömde Erik Karlssons insats.

- Han har spelat på hög nivå länge nu. Han hade det jobbigt fem, kanske sju matcher i början. Men nu är han rätt bra. Han börjar hitta målet och medspelarna har vant sig vid att spela med honom så de börjar också sätta hans passningar, säger DeBoer enligt Expressen.