Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson tar en selfie när hon hyllas på Orrtorget i Sollefteå.

Karlsson siktar på Johaugduell i Falun

Det blir ingen ny duell redan på söndag. Men Frida Karlsson räknar med att göra upp med Therese Johaug i världscupen i Falun nästa helg.

Först tog hon två guld och ett brons på junior-VM i Finland. Sedan tog hon världseliten med storm genom att också ta hem tre medaljer, en i varje valör, under skid-VM i Seefeld.

Och på onsdagen var Frida Karlsson tillbaka i svenska spår, och påbörjade en ny medaljsamling, den här gången mot mer blygsamt motstånd under junior-SM i hemstaden Sollefteå.

Johaug-klass

- Junior-VM var fantastiskt och mitt stora mål för säsongen. Och VM var bara en dröm, det var som att jag levde i mina egna drömmar. Och sedan att komma hem och få det här stödet från hemmapubliken, det är stort, säger hon.

Det var Therese Johaug-klass på Karlssons utklassning på 15 kilometer fristil när JSM inleddes. Redan efter 1,3 kilometer hade hon avgjort loppet, hon var då 22 sekunder före närmast följande, och i mål var avståndet förkrossande 3.23 till tvåan Linn Svahn.

Karlsson har valt att den här veckan fokusera på JSM, trots att hon efter sitt VM-brons på tremilen i lördags sade att hon gärna ville köra 30 kilometer också i världscupen i norska Holmenkollen nu på söndag.

Räknar med Falun

- Jag tänkte en omgång till på det, och man får ju bara en chans i livet att köra junior-SM på hemmaplan. Jag vill verkligen njuta av mina sista juniortävlingar.

Många hade velat se en ny duell på söndag mellan Karlsson och den norska superstjärnan Therese Johaug, som tog guld i alla individuella distanslopp i VM. Men den som väntar på något gott behöver inte vänta så länge. Frida Karlsson räknar med att få testa krafterna mot Johaug i Faluns världscuptävlingar nästa helg och kanske även i världscupavslutningen i Québec helgen därpå.

- Det kommer ju, i Falun bland annat. Jag räknar med Falun och sedan hoppas jag på Kanada också, säger Frida Karlsson.