Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vegas vände och vann mot Washington.

Karlssonassist på flera fronter i NHL

Två Karlssons gjorde varsin assist och vann sina matcher. Samma lycka hade inte den tredje Karlsson som var i blickfånget i nattens NHL-ishockey.

Vegas vände och vann mot Washington med 4–3 efter en stark avslutning av bortalaget.

Vegas låg under med 3–2 i mitten av den tredje perioden när Reilly Smith kvitterade med sitt andra mål i matchen. Svenske William Karlsson noterades för assist.

- Ja, det var skönt att vända på steken igen. Vi har kommit tillbaka på ett fint sätt flera gånger på slutet och det är onekligen en bra styrka att ha, säger Karlsson till Sportbladet.

Alex Tuch fastställde sedan slutresultatet med drygt fem minuter kvar av matchen.

Nicklas Bäckström gjorde Washingtons 3–2-mål och var besviken efter förlusten.

- Halvvägs in i den tredje perioden blev vi lite passiva. Vi lät dem komma in i matchen igen och de vann den. Det är tufft, säger han till NHL:s webbplats.

Likt namnen William så blev det seger och en assist för Melker Karlsson när San José besegrade Carolina med 3–1.

NHL-nattens tredje Karlsson, den kändaste av dem, fick dock inte fira. Erik Karlsson och hans Ottawa föll i det kanadensiska derbyt mot Montreal med 1–4, där Karlsson hamnade i oönskat blickfång efter en hög klubba på Montrealspelaren Jonathan Drouin. Tilltaget gav två tvåminutare och spel i fem mot tre för Montreal – som kapitaliserade på det numerära överläget.

- Vi kan inte beskylla Erik (Karlsson), det var inte med meningen, säger Ottawacoachen Guy Boucher till NHL:s webbplats.