Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson har tagit två guld på tre lopp under junior-VM i finländska Lahtis.

Karlssons andra guld – krossade motståndet

Frida Karlsson är junior-VM:s stora stjärna. I masstarten över 15 kilometer klassiskt krossade hon allt motstånd och tog sitt andra raka guld.

Redan efter fyra kilometer hade den 19-åriga längdtalangen fått en lucka ner till övriga. Sedan fortsatte avståndet bara att öka, och i mål var Karlsson fullständigt ohotad som segrare, 52,1 sekunder före tvåan Helene Marie Fossesholm, Norge, och 58,1 före finländskan Anita Korva på bronsplats.

Efteråt var hon själv förvånad över det stora avståndet ner till övriga åkare.

- Ja, jag förväntade mig inte det. Men jag hade väldigt roligt där ute i dag, säger Frida Karlsson till den officiella sändningen, uppger SVT.

Andra guldet

Det avgörande rycket visade sig komma tidigt, men det var ingen förbestämd taktik från Karlssons sida.

- Jag ville fokusera på min teknik och åka i mitt eget tempo och sedan bara se vad de andra ville göra.

Det var Frida Karlssons andra guld i Lahtis efter att hon också vann 5 kilometer i fristil häromdagen. Nu återstår bara stafetten på lördag innan JVM är över för Karlssons del. Men kanske kan hon få ytterligare ett mästerskap att se fram emot.

Många röster har höjts för att Frida Karlsson ska få en plats i senior-VM i österrikiska Seefeld nästa månad. Och landslagschefen Rikard Grip har så klart koll på 19-åringen, som både i Sverigepremiären i Bruksvallarna och i Skandinaviska cupen i Vuokatti har visat att hon håller mot tufft seniormotstånd.

"Fantastiska resultat"

- Vi vet om hennes höga kapacitet men det är imponerande att prestera när man som mest vill det. Och hon har också gjort fantastiska resultat på vägen, hon har tävlat på internationell nivå i Skandinaviska cupen och där har hon visat oerhört hög kapacitet, säger Rikard Grip.

- Men Frida Karlsson är inget undantag kontra någon annan, vi kommenterar inte hur enskilda individer ligger till. Vi kommer att ta ut det lag som vi anser är bäst.

Truppen till skid-VM i Seefeld tas ut den 3 februari.