Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba Andersson och Frida Karlsson efter VM-guldet i stafett.

Karlssons succé fortsätter: "Helt otroligt"

Snacka om VM-genombrott, Frida Karlsson. Först ett individuellt sensationssilver – och sedan en del i guldlaget som bröt den norska stafettdominansen.

Efter tisdagens spektakulära VM-silver på 10 kilometer klassiskt fick den 19-åriga sensationen Frida Karlsson chansen på andrasträckan i stafetten. De flesta trodde att hon där skulle matchas hårt mot Therese Johaug, men i stället valde Norge att sätta Ingvild Flugstad Østberg som nummer två i laget och Johaug på sistasträckan.

Efter att Ebba Andersson växlat som tvåa, bakom Ryssland, visade Karlsson att formen från silverloppet var konserverad då hon hängde på när Ingvild Flugstad Østberg satte fart.

- Jag ville ha en kontrollerad öppning, så jag trivdes bra i Østbergs rygg. Det blev en kamp med henne i backarna. Men jag är glad att jag kunde skicka ut Charlotte i ett bra läge, säger Karlsson till Expressen.

Hyllas av Kalla

Charlotte Kalla gjorde sedan ett rejält ryck på tredjesträckan – och därefter spurtade Stina Nilsson hem guldet. Och Kalla var inte sen med hyllningarna till både Frida Karlsson och Ebba Andersson.

- Det är helt galet, det har varit jättehäftigt att följa Fridas framfart under det här mästerskapet. Och Ebbas säsong, hon åker på så hög nivå och levererar helg efter helg. Jag är bara så imponerad över hur de tacklar framgången, säger hon till TT.

"Hela laget gör det så bra"

Inför stafetten hade Norge fyra raka VM-guld i disciplinen, Sverige fyra raka silver. Nu bröts den sviten.

- Det går bra nu. Hela laget gör det så himla bra. Och sedan har vi så många duktiga tjejer som sitter vid sidan av i dag som också varit delaktiga i det här, säger Frida Karlsson.