Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Heikkinen satte 1–0 mot Örebro.

Karriärens första SHL-mål – i andra bytet

.En ny stjärna kan ha fötts från ”talangfabriken”, Nässjö HC. För när HV71 vann över Örebro med 3–1 gjorde Anton Heikkinen 1–0 för HV71 i sitt andra byte i matchen.

Det här var den ”riktiga” debuten för Heikkinen i A-laget. Mot Rögle senast var han ombytt, men fick inte någon speltid. Nu fick han chansen och som han tog den.

- Pucken har jag här. Det var någon av de andra spelarna som tog den och tipsade mig att jag ska behålla den, säger Heikkinen.

"Ingen större skillnad"

Den 18-årige talangen spelar normalt i HV71:s J20-lag där han gjort tolv poäng, varav sju mål hittills den här säsongen. Något som har gett eko till A-lagsledningen som nu gav Heikkinen chansen från start.

- Jag tyckte det var jätteroligt att spela, något man gått och väntat på länge, säger han.

- Det är bara att agera på isen och ta det som det kommer. Tempomässigt var det ingen större skillnad, fortsätter han.

HV-junioren kommer från HV71:s ”talangfabrik”, Nässjö HC. Det började med Peter ”Kessler” Eriksson för många år sedan, som sedan blev proffs i NHL. I NHL spelar nu Jesper Fast och Erik Brännström och i HV71:s A-lag lirar Anton Bengtsson och Isac Brännström. Alla med en gemensam nämnare: de är hockeyfostrade i Nässjö.

- Passionen är stor hos ledarna i Nässjö. Tränarna går in för det och ser till att spelarna har roligt när man tränar. Det är väldigt duktiga spelare som Nässjö fått fram och det kommer säkert komma fler bra spelare därifrån, säger Heikkinen.

Liksom många andra spelare fostrade i Nässjö ger han allt i alla lägen.

- I Nässjö får spelarna alltid lära sig att ge etthundra procent i alla lägen och det har de med sig när de kommer upp i högre sammanhang, säger han.

Hoppas på fler chanser

När han själv karaktäriserar sina styrkor säger han följande:

- Skridskoåkningen är min stora styrka. Sedan är jag rätt bra på att hitta ytor i slottet och trycka till pucken direkt.

Det visade han hemmapubliken i Kinnarps Arena när han gjorde 1–0, men trots den stora framgången i A-lagsdebuten ligger han lågt inför framtiden.

- Jag kommer utgå från juniorlaget, men givetvis hoppas jag kunna få mer chanser framöver.