Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Angelique Kerber vann Wimbledon-finalen mot Serena Williams.

Kerber snuvade Williams på historiska segern

Serena Williams jagade en historisk 24:e grand slam-titel i karriären. Men tyskan Angelique Kerber skrällvann Wimbledon-finalen i två raka set, 6–3, 6–3.

Serena Williams är tillbaka på den stora tennisscenen efter drygt ett års frånvaro på grund av barnafödsel.

Tennisstjärnan kallade bedriften att direkt ta sig till en grand slam-final för "onormal" men tanke på de komplikationer, och många operationer, som hennes förlossning innebar.

I Wimbledon, som Williams vunnit sju gånger tidigare, övertygade hon fram till finalen. Men väl där hade Williams stora problem med spelet.

Williams inte så besviken

- Det har varit en fantastisk turnering för mig, att ha kommit så här långt. Jag kan inte vara besviken. Jag har så mycket att se fram emot och har precis börjat. Jag spelade för alla mammor där ute, jag försökte verkligen, säger Williams.

Tyskan Angelique Kerber, elfteseedad i turneringen, förlorade finalen mot Williams 2016. Men nu två år senare tog hon kommandot direkt. Kerber vann första set med 6–3 och i andra set tog hon ett stort grepp om matchen när hon bröt Williams serve till ledning 4–2.

30-åriga Kerber kunde sedan vinna setet med 6–3.

"En dröm som blir sann"

Segern i Wimbledon innebar hennes tredje grand slam-titel. Hon vann Australian Open och US Open 2016.

- En dröm som blir sann. Jag visste att jag var tvungen att spela min bästa tennis mot en mästare som Serena. Nu tog jag andra chansen här, säger Kerber.

Serena Williams missade däremot chansen att vinna sin 24 grand slam-titel, som skulle varit en tangering av Margaret Courts rekord.

Efteråt hyllades den comebackande superstjärnan av sin motståndare.

- Jag är säker på att du tar din nästa titel snart Serena. Du är en sann inspiration för oss alla. Gratulerar till att du är tillbaka. Du är fantastisk, säger Kerber.