Keys och Stephens vidare till kvartsfinal

Serena Williams kan gå dit på måndag. Oavsett hur hon lyckas har dock USA redan säkrat representation i kvartsfinalspelet i Franska mästerskapen. Både Madison Keys och Sloane Stephens vann i fjärde rundan.

ANNONS
|

Den trettonseedade amerikanskan slog rumänskan Mihaela Buzarnescu, 6–1, 6–4, i fjärde omgången. I kvartsfinal ställs hon mot kazakiskan Julia Putintseva, som besegrade Barbora Strycova, Tjeckien, med 6–4, 6–3.

Den 23-åriga Keys har därmed nått åtminstone kvartsfinal i alla de fyra grand slam-turneringarna.

- Jag hade en väldigt tuff motståndare idag men jag är väldigt nöjd med min insats, säger amerikanskan.

Gynnsam väg

Keys återfinns på den undre halvan av lottningen där det är glesare bland storspelarna och har en till synes gynnsammare väg fram i resten av turneringen. På den sidan är också hennes landsmaninna Sloane Stephens klar för kvartsfinal. Amerikanskan hade inga problem att avfärda estländskan Anett Kontaveit med 6–2, 6–0.

ANNONS

Stephens får möta antingen danska stjärnan Caroline Wozniacki eller ryska Daria Kasatkina. Vem av dem det blir avgörs dock först på måndag, då den sena matchen bröts på grund av mörker, vid ställningen 7–6, 3–3 i Kasatkinas favör.

På den övre halvan av lottningen återfinns bland annat nuvarande världsettan Simona Halep och de tidigare topprankade spelarna Serena Williams, Maria Sjarapova, Garbiñe Muguruza och Angelique Kerber.

Zverev vidare

På herrsidan fick andreseedade Alexander Zverev kämpa hårt för sin kvartsfinalplats. Tysken vann en hård femsetare över ryssen Karen Chatjanov, 4–6, 7–6, 2–6, 6–3, 6–3, i en match som varade i tre timmar och 29 minuter.

Det är den tredje raka femsetaren för Zverev som fick ta läkarhjälp mot skoskav i början av femte set, men lyckades hålla undan till segern.

- Jag är så ung så jag kan lika gärna stanna på banan och underhålla er, säger Zverev om hans förmåga att hamna i nervkittlande femsetare.

Tre raka set

I kvartsfinalen väntar österrikaren Dominic Thiem som slog japanen Kei Nishikori med setsiffrorna 6–2, 6–0, 5–7, 6–4.

ANNONS

Matchen mellan Novak Djokovic och Fernando Verdasco såg till en början ut att bli en långdragen affär, där det tog nästan en halvtimme att spela färdigt de första tre gamen. Till slut blev det dock en relativt kort process för Djokovic, som vann i tre raka set med 6–3, 6–4, 6–2.

Djokovic får möta en uppstickare i kvartsfinal. 72-rankade Italienaren Marco Cecchinato besegrade åttonderankade belgaren David Goffin med 7–5, 4–6, 6–0, 6–3 och fortsätter därmed sin skrällartade resa hela vägen till kvartsfinalerna.

TT-AFP-Reuters
ANNONS