Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isaac Kiese Thelin tog chansen när han fick den.

Kiese Thelin tog chansen

Isaac Kiese Thelin tog chansen när han fick den. Efteråt hade han blandade känslor. Den personliga framgången grumlades av den kollektiva motgången i och med 2–3-förlusten.

Kiese Thelin, John Guidetti, Robin Quaison eller Viktor Claesson? Förbundskaptenen Janne Andersson bollade initialt med fyra namn som Ola Toivonens ersättare bredvid Marcus Berg i Nations League-starten mot Turkiet.

När Emil Forsberg lämnade truppen på grund av skada fick Claesson kliva ned på sin vanliga mittfältsposition.

Quaison fick en genomkörare mot Österrike, Kiese Thelin och Guidetti varsin halvlek i den blodfattiga träningslandskampen i Wien i torsdags.

"Det kändes bra"

När det kom till skarpt läge valde förbundskaptenen Kiese Thelin, en gång hans reservforward i IFK Norrköping.

26-åringen gjorde ingen besviken – och toppade insatsen med sitt 1–0-mål när han tryckte in stolpreturen på den egna nicken.

- Jag såg att "Ludde" (Ludwig Augustinsson) skulle få bollen så jag försökte söka mig till en bra yta. Han skickar in bollen till mig, jag får till en bra nick och får returen på mål. Det kändes bra, säger Kiese Thelin.

Efter en trög start för laget klev han in mer och mer i handlingen.

- Det slogs lite längre bollar mot mig och jag vann några dueller. Vi kom in i matchen bättre och fick fram några lägen.

Ville ha straff

Vad betyder det för dig att komma in och göra mål direkt?

- Jag vet att jag måste ta chansen. Det är alltid kul att göra mål, men när vi "torskar" spelar det inte så stor roll. Jag är nöjd med min egen insats. Jag vann många dueller, lyckades med några skarvar och så. Det var positivt.

Dessutom tycker han att han lurades på en straff i slutet av första halvlek.

- För mig är det straff. Han kommer glidande och får bollen på handen. I vissa matcher blir det straff, i andra inte. Jag tycker att jag fick mycket emot mig av domaren. Jag hade gärna velat ha en straff där, säger Isaac Kiese Thelin.