Kif Örebros Heather Williams omringas av lagkamraterna efter sitt 1–0-mål mot Vittsjö.

Kif Örebro vann i återkomsten

Efter ett år i elitettan är Kif Örebro tillbaka i damallsvenskan och visade direkt att det är där laget hör hemma. Det blev 1–0 i premiären mot Vittsjö.

|

Nyförvärvet Heather Williams fick bästa tänkbara start i sin nya klubb när hon blev matchhjälte för Kif Örebro i premiären på hemmaplan.

I den 26:e minuten tog amerikanskan till vara på en felstuds i Vittsjöförsvaret efter ett inlägg och kunde helt oattackerad retfullt enkelt rulla in bollen i mål från straffpunkten.

Vittsjö, som var indraget i nedflyttningsstriden förra säsongen, kunde inte svara och Kif Örebro höll undan till en viktig seger för ett lag som har många nya spelare och vill etablera sig igen i högsta serien.

Inför säsongen har många experter pratat om hårdsatsande Linköping och Djurgården vid sidan om mästarlaget Piteå och konkurrenterna Göteborg och Rosengård. Men Kristianstad visade i premiären att det också är ett lag som blir att räkna med.

Skånelaget inledde damallsvenskan med att köra gasen i botten. Efter två mål – och ett underkänt – på tio minuter i den första halvleken var premiären mot Limhamn/Bunkeflo i stort sett avgjord.

Överlägsna Kristianstad rev gång på gång upp stora hål i Limhamn/Bunkeflos försvar och vann årets första allsvenska match med 5–1.

Fem olika spelare stod för målskyttet. Anfallarna Svava Rós Gudmundsdóttir och Amanda Edgren nätade i den första halvleken och i andra fyllde Anna Welin, Thórdis Hrönn Sigfusdottir och Therese Ivarsson på.

Hemmalaget ledde med 5–0 efter 79 minuter och fick sedan se Limhamn/Bunkeflo få ett tröstmål med drygt fem minuter kvar då Elisa Lang Nilsson kunde trycka in en retur.