Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Travkusken Örjan Kihlström. Arkivbild.

Kihlström har redan kopplat greppet

Örjan Kihlström har vunnit kuskligan på V75 fyra år i rad. Sedan 2001 har han tagit hem den prestigefyllda titeln nio gånger och har bara missat pallen en gång. Efter en dryg månad har Kihlström redan skaffat sig ett klart grepp med sex segrar. Under lördagens V65-omgång kom en dubbelseger med Sorbet och Erik Sting.

Örjan Kihlström hade flera bra chanser när det var dags för finaler i den nya svenska travligan (STL) på Åbytravet. Men det dröjde till de två sista V75-avdelningarna innan det blev full pott.

I gulddivisionsfinalen visade Sorbet att han vuxit in i den yppersta eliten. Kihlström forcerade hästen till spets efter cirka 800 meter och då var mycket vunnet.

- Ludde (Kolgjini) hade fått köra rätt hårt för att få ledningen med Dante Boko, därför provade jag för spets i den andra kurvan och hoppades att han skulle släppa. Det stämde och underlättade förstås mycket för oss. Sorbet kändes väldigt stark och bra sedan och segern blev säker. Fortsätter han så här kommer det nog att bli en bra sommar, sade Kihlström.

Stora genombrottet i fjol

Sorbet har alltid varit lovande. För fyra år sedan var han trea i Europaderbyt bakom topphästar som Bold Eagle och Billie de Montfort. Men det stora genombrottet fick vänta till i fjol då han var tvåa i Sundsvall open trot på Bergsåker och fyra i Mastersfinalen i Östersund.

- Jag tror att Sorbet kan trava på 1.09-strecket i år, sade tränaren Daniel Redén i TV 12 i fredags.

Örjan Kihlström fick se Nimbus CD spurta fint till andraplatsen bakom Sorbet. Robert Bergh har gjort ett strongt tränarjobb med nioåringen som ägs av bland andra förre NHL-stjärnan Mats Sundin. Hästen hade varit borta från tävlingsbanan i över två år innan comebacken på Bergsåker 5 januari i år.

Nu har Nimbus CD fått tre loppen i kroppen och snart kommer nog första vinsten i Gulddivisionen.

- Jätteroligt att se Numbus spurta så bra. En häst med hög kapacitet som jag vann flera lopp med under 2015, sade Kihlström.

15 segrar till tusen vinster

I V75-7 fick äntligen Erik Sting sin seger efter ett upplopp i toppklass. Han hade tolv lopp i rad utan seger.

- Det är inte ofta men vinner en silverfinal från sista plats i början av upploppet. Erik Sting spurtade väldigt vasst och det var välförtjänt. Jag tyckte jag vann men var inte helt säker eftersom körglasögonen blev skitiga och jag såg inte så mycket sista biten. Men Stefan Söderkvist (Stepping Space) gratulerade mig i alla fall efter mål och då kändes det bra, sade Kihlström.

Solvallakusken har bara 15 segrar kvar till magiska ett tusen vinster på V65/V75.