Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Marcus Kinhult inledde British Open på 74 slag, tre över par.

Kinhult rasade efter tung avslutning

Marcus Kinhult var på väg mot en kanondebut i British Open. Då tappade han fem slag på de fyra sista hålen.

När Kinhult rullade i en kort birdieputt på det 14:e hålet var han två slag under par och i det läget topp 10 i resultatlistan. Golftalangen hade så långt gjort en stabil och alldeles lysande majordebut och verkade bekväm i den nya situationen.

Men Carnousties fyra avslutningshål är tuffa och för Marcus Kinhult blev det en ganska plågsam väg in mot klubbhuset.

Det började med en treputt och en bogey som kändes väldigt onödig på hål 15. Det fortsatte med att Kinhult slog ner utslaget i en djup bunker på det 16:e. Kinhult tvingades lämna det långa korthålet – drygt 220 meter – med en dubbelbogey och var hastigt och mindre lustigt ett över par.

Tre över par

Carnoustie delade ut en sista smäll på det berömda 18:e hålet, där Marcus Kinhult slog ner inspelet i Barry Burn – samma vattenhinder som lurade fransmannen Jean van de Velde på segern 1999.

Ny dubbelbogey – och till slut 74 slag och tre över par för bohuslänningen.

- En sur eftersmak efter en mindre bra finish. Första 14 var det ganska bra spel och det får man inte glömma heller, men blandade känslor nu såklart, säger Kinhult.

- Det var en dålig treputt på 15 och sedan är det två dåliga järnslag. Det var dåliga svingar, inga dåliga beslut. Två grova missar som straffar sig rätt så hårt här ute.

Olika strategier

På förhand har det diskuterats vilken strategi som kommer vara vägvinnande på stenhårda och torra Carnoustie den här veckan. Därför var Kinhults treboll extra intressant att följa under torsdagsförmiddagen. Medan svensken bara använde drivern fem gånger på hela rundan använde långtslående belgaren Thomas Pieters den desto oftare, vilket belönades med betydligt kortare inspel.

- Han slår ju drivern så bra, så han gör helt rätt. Han spelade väldigt fint och hade lätt kunnat vara fem under om han hade hålat lite fler puttar, säger Kinhult.

Pieters slutade dock "bara" ett under par, medan amerikanen Kevin Kisner – den tredje spelaren i bollen – gick just fem under par och tog en tidig ledning som fortfarande höll sent på eftermiddagen.

För Marcus Kinhult gäller det att glömma den tunga avslutningen och ladda om inför fredagen.

- Vi har inte skjutit bort oss på något sätt. Med ett bra varv i morgon kan man jobba sig tillbaka.

Över par inför fortsättningen av British Open är även Alexander Björk (+1) och Jonas Blixt (+6).

- Jag är nöjd med spelet, men besviken på scoren, säger Björk.