Patrik Kittel och Delaunay vann världscuptävlingen i London. Arkivbild.
Patrik Kittel och Delaunay vann världscuptävlingen i London. Arkivbild.

Kittel vinnare i London med Delaunay

ANNONS
|

Patrik Kittel hade en riktig stökig resa till London men väl där imponerade han stort på elvaårige valacken Delaunay i världscupen. Seger i küren, 80-procentsgränsen sprängd för tredje gången och nu kan han se fram emot världscupfinalen i Paris till våren.

Segern gav 20 nya poäng och Kittel leder på nytt kvalet (54 poäng) och har nu så många poäng att de med råge räcker till finalen.

Näst sist ut i det fria programmet fick Kittel och "Dude" till en dressyrritt i domarnas smak. Belöningen blev 80,56 procent och cirka 140000 kronor. Lägg det till andraplatsen i tisdagens GP och Kittel upplevde närmast perfekta dagar i Olympia i västra London.

ANNONS

Värre var det att ta sig dit.

- Allt blev upp och ner efter snöoväder och totalt snökaos på vägarna. Min hästskötare Marie missade båten över på grund av vägkaoset så hon och "Dude" fick vänta flera timmar i Frankrike. När jag skulle åka fanns det inga flyg så jag och Lyndal (Oatley, Kittels fru) har kört hit och det tog 13 timmar, inte den bästa uppladdningen, sade han till tidningenridsport.se.

TT
ANNONS