Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarssons otur tycks aldrig ta slut.

Kläbo höll för favorittrycket

Det blev norskt guld i VM-sprinten. Johannes Hösflot Kläbo var snabbast av alla i Seefeld – före Federico Pellegrino. Calle Halfvarsson bröt staven i kvartsfinalen.

Det blev norskt högst upp på pallen i VM-sprinten i Seefeld. Regerande OS-mästaren Johannes Hösflot Kläbo tog sitt första VM-guld efter att ha spurtat ner italienske Federico Pellegrino som var den ende som kunde utmana 22-åringen.

Desto tyngre var det för svenskarna.

Calle Halfvarssons karriär har kantats av olika former av strul. Det har varit sjukdomar, stavbrott, magproblem och fall, och VM-premiären blev inget undantag: 29-åringens stav gick av när han skulle skjuta iväg sig från startfållan. Han kom tillbaka i heatet – Halfvarsson var ett tag uppe i ledning – men hade inte tillräckligt med krafter kvar för att nå semifinal.

I den sista utförskörningen gled motståndarna ifatt och förbi Halfvarsson och till slut var svensken chanslös som femma i mål, tre sekunder från heatsegraren Federico Pellegrino, Italien.

Viktor Thorn var snabbast av alla i förmiddagens kval, men kunde inte följa upp det i kvartsfinalen. Ulricehamnsåkaren blev precis som Halfvarsson femma i sitt heat och slogs ut.

Däremot imponerade Oskar Svensson när han tog sig vidare från sitt kvartsfinalheat. Svensson, som blev femma på OS förra året men som har haft en tung säsong, lade upp sitt heat perfekt och kom in till upploppet i ledning. Ryssen Gleb Retivych tog sig förbi och vann heatet, men Svensson var klar tvåa.

I semifinalen låg Svensson sist ganska länge, men tog täten inför den sista lilla backen och var först ut på upploppet. Där blev han sedan frånåkt och slutade femma.

Teodor Peterson, som har varit sjuk den senaste veckan, åkte ut redan i kvalet. Det kan ha varit hans sista VM-lopp i karriären.

- Det vet jag inte, det får vi se. Men att bli 47:a på ett VM hurrar jag inte för, säger Teodor Peterson.