Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johannes Hösflot Kläbo tog sitt första VM-guld när han vann sprinten.

Klæbo höll för favorittrycket – efter bråket

Det blev norskt guld i VM-sprinten. Johannes Høsflot Klæbo var snabbast av alla i Seefeld – efter ett semifinalbråk med Sergej Ustiugov som senare diskades.

Det blev norskt högst upp på pallen i VM-sprinten i Seefeld. Regerande OS-mästaren Johannes Høsflot Klæbo tog sitt första VM-guld efter att ha spurtat ner italienske Federico Pellegrino som var den ende som kunde utmana 22-åringen.

I mål skiljde det 23 hundradelar mellan giganterna. Ryssen Gleb Retivych tog brons.

Annars handlade snacket mycket om ett bråk i semifinalen, där Klæbo hamnade i flera tilltrasslade situationer med Glebs landsman Sergej Ustiugov som var märkbart irriterad på norrmannen efter målgång. I målområdet åkte Ustiugov fram till Klæbo och gav honom en knuff och puttade sedan till honom med armen.

- Jag vet inte vad som hände. Jag ville ha innerspåret, och så kom han. Han körde rätt in i mig. Det var lite knuffar, men jag tycker att det var kul att han kom bort sen och skulle brösta upp sig, säger Klæbo till NRK.

Ustiugov själv menade att juryn inte varit rättvis mot honom, men kunde ändå kosta på sig att skämta i SVT efter loppet.

- Jag kunde inte slå honom i spåret så jag bestämde mig för att slå honom i en fajt, säger Ustiugov.

Ett par timmar efter herrarnas final kom tävlingsledningen med beskedet att Ustiugov diskats i semifinalen.

26-åringen, som tog silver i sprint vid VM i Lahtis 2017, fick två varningar som renderade i diskningen. En varning för obstruktion av Klæbo i en stigning. Och en varning för bråket i målfållan.