Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Efter sex raka segrar missade Johannes Høsflot Klæbo pallen i Toblach.

Klæbos dominans bröts i Toblach

Johannes Høsflot Klæbos världscupssvit tog slut i Toblach. I stället klev en annan norrman, Simen Hegstad Krüger, högst upp på pallen för första gången. För svensk del blev det inget fristilslopp att minnas.

Johannes Høsflot Klæbo hade vunnit allt som går att vinna i årets världscup och blev historisk senast som förste manliga åkare att vinna sex raka världscuplopp. På fristilsloppet över 15 kilometer i Toblach bröts dock den historiska sviten. Klæbo gick i mål som trea, elva sekunder efter landsmannen Finn Hågen Krogh. När samtliga i startfältet gått i mål hade han passerats av desto fler, då Klæbo till slut blev tia i resultatlistan.

En av de som passerade var Simen Hegstad Krüger som tog karriärens första världscupseger. Norrmannen hade tio sekunder tillgodo på tvåan fransmannen Maurice Manificat. Britten Andrew Musgrave tog den sista pallplatsen.

För svensk del går det fortsatt trögt på herrsidan. Marcus Hellner slutade på 32:a plats, nästan en och en halv minut efter segraren och utan världscuppoäng. Bäste svensk blev Daniel Rickardsson på 20:e plats.

- I det stora hela kunde man fajtas på bra men jag var lite för långt efter. Det första varvet kändes kontrollerat men sedan så blev jag väldigt trött, säger Daniel Rickardsson till SVT efter målgång.

Utgångsläget inför söndagens jaktstart är med andra ord inte optimalt.

- Det kommer krävas en liten upphämtning i morgon. Men det är bara att göra en offensiv öppning, säger Rickardsson.