Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En besviken Johannes Høsflot Kläbo får se sig slagen av Alexander Bolsjunov efter att ha tagit ut segern i förskott.

Klæbos hjärnsläpp gav rysk seger

Johannes Høsflot Klæbo gled som så många gånger förr med retfull självsäkerhet mot segern. Han tog ut den lite för tidigt.

Det lär bli många dueller mellan Johannes Høsflot Klæbo och Alexander Bolsjunov den här säsongen. I lördagens sprint, vinterns första världscuplopp, var det som väntat de två som gjorde upp om segern.

På upploppet såg fjolårets gigant Klæbo ut att ha säkrat segern när han fick några meter på ryssen. Sedan slutade han staka.

- Jag kände mig stark i dag, det var bra hela vägen tills det var 200 meter kvar av finalen. Sedan var det som att hela världen rasade samman. Men shit happens och nu får jag se framåt i stället, säger Johannes Høsflot Klæbo.

"Gör inte om det"

Med några meter kvar tittade norrmannen över vänster axel och såg ingen. Då sträckte han på sig och började glida mot mål. När han sedan tittade åt höger fick han se Bolsjunov storma förbi och knipa premiärsegern.

- Jag får bara lära av det. Det där felet gör jag inte om, säger Johannes Høsflot Klæbo till NRK.

- Han gillar att vara lite kaxig, så han fick smaka på sin egen medicin. Men han visar ändå att han är där han ska vara, säger norska landslagskollegan Emil Iversen.

Norges Eirik Brandsdal blev trea, men för svensk del gick det sämre.

Halfvarsson besviken

Calle Halfvarsson såg ut att vara på väg mot final, men gjorde ett dåligt upplopp i sitt semifinalheat och slogs ut.

- Jag vet inte vad jag håller på med på slutet. Jag gör ett jättedåligt upplopp. Jag vet inte, jag får skärpa mig, säger Calle Halfvarsson.

TT: Vad är det du gör fel?

- Jag skapar ingen fart. Egentligen har jag ju det, loppet går ju exakt som jag vill. Jag ville vara först in på upploppet. Men nu tar jag det alldeles för lugnt in i kurvan.

Oskar Svensson och Teodor Peterson åkte båda ut i kvartsfinal, medan Anton Persson, Karl-Johan Westberg och Viktor Thorn åkte ut i kvalet.

- Det är katastrof. Jag vet att jag inte ska åka så här dåligt. Jag ska ha högre lägstanivå, säger Thorn, som blev 33:a.