Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Lilja. Arkivbild.

Klart: Jakob Lilja lämnar Djurgården

Djurgården tappar sin poängkung Jakob Lilja till NHL. Det bekräftar Stockholmsklubben på sin webbplats.

Det blev bara en säsong i Djurgården Hockey för Jakob Lilja. Den 25-årige skåningen, som förra året anslöt från Linköping, kommer inte att vara kvar i Stockholmslaget när SHL-säsongen inleds i höst.

"Jakob Lilja har skrivit ett NHL-kontrakt och lämnar därmed oss. Vi önskar honom lycka till", skriver Djurgården på Twitter.

Lilja blev lagets poängkung i grundserien med sina tolv mål och 25 assist och bidrog med ytterligare tre fullträffar och fem målgivande passningar på 19 slutspelsmatcher under våren.

Djurgården skrev först att det var Columbus som Lilja har skrivit ett kontrakt med i NHL – sedan raderade klubben inlägget på Twitter och ersatte det med ett nytt där man nöjde sig med att konstatera att han har skrivit på ett NHL-kontrakt.

"Från Djurgårdens sida är det givetvis tråkigt att Jakob lämnar oss sista dagen innan NHL-fönstret stänger. Samtidigt så är vi stolta över den verksamheten vi bedriver och som utvecklar spelare och möjliggör deras drömmar om att få spela i världens bästa liga. Vi önskar Jakob lycka till och tackar honom för den säsong han genomförde hos oss i fjol", säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens webbplats.