Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia Schough är klar för Djurgården.

Klart: Schough till Djurgården

Först presenterade Djurgården nyförvärvet Hanna Folkesson. Nu kommer nästa tunga värvning av Stockholmsklubben. Olivia Schough har skrivit på för två år.

Hon kom inte överens ekonomiskt om en förlängning med Göteborg och lämnade efter bara ett år. Nästa klubbadress för landslagsmittfältaren Olivia Schough blir den allsvenska konkurrenten Djurgården.

- Det här känns jättebra. Det har varit en lång process och jag är superglad att vi har kommit fram till en så bra lösning. Det var framför allt helhetsupplägget i Djurgården som lockade och jag är jättetaggad på att komma igång med säsongen som väntar, hon till klubbens webbplats.

Hon lockades även av att hon i Djurgården troligen kommer att användas mest som forward, och inte yttermittfältare som hon spelade i Göteborg.

- Jag tycker det är superkul. Det var ett tag sen jag spelade forward och jag vet att jag kan det. Jag är supertaggad och ser fram emot att bli forward igen och göra lite mål, säger hon och får själv beskriva sin spelstil:

- Jag är snabb, bra tekniskt och bra på att sätta mina lagkamrater i bra situationer. Och ganska oförutsägbar tycker jag nog att jag är.

Tränare Joel Riddez är naturligtvis nöjd med sitt senaste tillskott i truppen.

- Olivia är en etablerad landslagsspelare som har hög motivation att ta sig till VM. Det var kanske inte planen från början men det dök upp en möjlighet och vi har sökt djupledsspelare under en tid. Så det här passade perfekt och vi fortsätter vårt spår med svenska ambitiösa fotbollsspelare som har spetskvaliteter, säger han till Djurgårdens webbplats.