Klefbom avgjorde igen för Edmonton

För andra matchen i rad avgjorde Oscar Klefbom för Edmonton. NHL-matchen mot Los Angeles slutade 3–2.

|

Klefboms avgörande kom i powerplay, 17.40 in i tredje perioden. Edmonton lyckades därefter hålla rent framför Mikko Koskinen i målet trots en intensiv press av Los Angeles.

- Det här gav oss massor av självförtroende. Det här borde göra att vi kan bygga upp ett bra fokus på nästa match. Vi kan spela mycket bättre, men vi fick två poäng och det är bra, säger Klefbom till Edmonton Sun.

För två dagar sedan gjorde Klefbom matchens enda mål mot Dallas, i förlängningen. Hans två avgörande mål är hans hittills enda den här säsongen. I matchen mot Los Angeles spelade han också fram till ett mål.

Edmonton har bara gått poänglöst från en av de fem matcherna med Ken Hitchcock som tränare – det var mot just Los Angeles i söndags.

Även Karlsson avgjorde

Det var även en svensk som avgjorde för Vegas – William Karlsson. Han gjorde 4–3-målet mot Vancouver 6.25 in i tredje perioden. Det var det åttonde målet i höst för fjolårets poängkung i Vegas.

Stanley Cup-finallaget Vegas har haft en tuff höst, men har nu vunnit fem matcher i följd.

Alexander Edler gjorde ett mål och succérookien Elias Pettersson en assist för Vancouver.

Det var inte vilken assist som helst. 20-åringen blir trippad och hamnar på mage, men behåller pucken, kommer upp på knä och kan sedan slå passningen bakåt till Brock Boeser som gör 1–0-målet.

Laines hundrade mål

Finländaren Patrik Laine satte sitt hundrade mål i NHL-karriären när hans Winnipeg mötte Chicago på hemmaplan. Målet, som var matchens första, kom efter mindre än två minuters spel.

Laine, 20 år och 224 dagar gammal, är därmed den fjärde yngste spelaren i NHL att göra 100 mål under grundseriespelet. Han sällar sig till legendaren Wayne Gretzky som satte sitt hundrade mål 20 år och 40 dagar gammal 1981. Därefter kommer Jimmy Carson, 20 år och 116 dagar 1988, samt Brian Bellows, 20 år och 179 dagar 1985.

Laine gjorde ytterligare ett mål under Chicagomötet och är dessutom säsongens mesta målgörare med 21 träffar hittills.

Winnipegs danske spelare Nikolaj Ehlers gjorde hattrick i matchen som slutade 6–5 till kanadensarna. Marcus Krüger gjorde ett mål för Chicago, hans tredje för säsongen.

Rättad: I en tidigare version av texten fick Marcus Krüger ett mål för lite i säsongsskörden.