Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En rökbengal har tänts i samband med att Manchester Citys buss anländer till Liverpool vid Champions League-kvartsfinalen den 4 april. Arkivbild.

Klopps önskan till fansen efter bussattack

När Manchester City var på besök attackerades lagets buss av Liverpools supportrar. Det engelska lagets tränare Jürgen Klopp vädjar till de egna inför Champions League-semifinalmötet med Roma på Anfield.

För knappt tre veckor sedan besökte Manchester City Liverpool i den första Champions League-kvartsfinalen. Hemmalagets 3–0-överkörning på planen överskuggades av att den blivande Premier League-segrarens buss attackerades våldsamt av Liverpools supportrar vid ankomsten utanför arenan.

Video- och bildupptagningar från händelsen visar hur rökbengaler, ölglas och andra saker kastades mot bussen. Ingen person kom till skada, men händelsen är under utredning.

- Bussen är helt förstörd. Jag förväntade mig inte att en så prestigefylld klubb som Liverpool skulle göra något så här, sade Citys spanske tränare Pep Guardiola då.

Under tisdagen gästar Serie A-trean Roma Liverpool för det första av två CL-semifinalmöten. På presskonferensen inför matchen vädjar den engelska klubbens tyske tränare Jürgen Klopp till sina supportar att bete sig när motståndarlaget anländer den här gången.

- Gör det lika bra, och bättre, på arenan. Utanför, snälla, visa den respekt vi måste visa (...) Vi behöver inte kasta någonting på motståndarlagets buss, säger Klopp.