Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stan Wawrinka tar sig åt sitt onda knä under skrällförlusten mot Tennys Sandgren.

Knäproblem fällde Wawrinka i hett Melbourne

Extrem hetta gör den redan tuffa Australian Open-tennisen nästintill skoningslös. Och värre ska det bli.

De flesta stjärnorna klarade den nära 40-gradiga värmen på ett bra sätt.

Med ett undantag.

2014 års mästare Stan Wawrinka kraschade ut i andra omgången mot okände amerikanen Tennys Sandgren, rankad 97 i världen, i tre raka set.

Det var dock inte värmen som ställde till det för Wawrinka utan ett dåligt knä. Han opererade knäet i augusti och gjorde comeback i tisdags då han vann över Ricardas Berankis.

"Njuter inte"

Mot Sandgren var det uppenbart att knäet hämmade Wawrinka som hade problem med rörligheten och grinade illa flera gånger.

- Man njuter inte av såna här matcher, det är aldrig lätt när det känns som det gjorde. Ändå är mitt knä mycket bättre än för bara två dagar sedan. På så sätt är det väldigt positivt, sade Wawrinka som föll med 2–6, 1–6, 4–6.

Novak Djokovic, som har vunnit Australien Open sex gånger, tog sig vidare efter fyra tuffa set mot fransmannen Gaël Monfils, 4–6, 6–3, 6–1, 6–3.

- Det var tuffa förhållanden, brutala förhållanden, särskilt de första 90 minuterna, sade Novak Djokovic.

Serben är seedad 14:e i turneringen efter att ha fallit på världsrankningen på grund av stora skadeproblem med armbågen.

- Jag är fortfarande inte helt hundra, men det blir bättre. Jag har stor tro på mig själv, sade Djokovic.

Han möter spanjoren Albert Ramos Viñolas, seedad 21:a, i den tredje omgången.

Regerande mästaren, schweizaren Roger Federer vann i tre raka set mot hårdslående tysken Jan-Lennard Struff, 6–4, 6–4, 7–6.

Ännu varmare

Ingenting tyder på att det obarmhärtiga vädret ska bli svalare i närtid. Prognosen för fredagen är ännu varmare temperaturer, på över 40 grader.

En som behärskade värmen bra var ryskan Maria Sjarapova. Den femfaldiga grand slam-vinnaren är oseedad i Melbourne men visade genom segern i den andra omgången mot 14-seedade lettiskan Anastasija Sevastova att hon fortfarande är att räkna med.

Sjarapova vann i två raka set, 6–1, 7–6, och ställs nu mot tyskan Angelique Kerber, den enda kvarvarande spelaren förutom Sjarapova som har vunnit turneringen tidigare.

- Det var en varm dag. Jag gjorde mitt jobb i två set mot en spelare som jag har haft svårt för tidigare, sade Maria Sjarapova.

För tredjeseedade spanjorskan Garbiñe Muguruza gick det sämre. Den regerande Wimbledonmästaren förlorade i två raka set mot 88-rankade Hsieh Su-Wei från Taiwan.

- Jag vet inte hur varm själva tennisbanan är men den är fruktansvärd, den är väldigt, väldigt varm, sade Garbiñe Muguruza.