Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös Konstantin Komarek avgör straffläggningen.

Komarek om straffsuccén: “Har sett på Youtube”

Malmö är hundraprocentiga när matcherna avgörs på straffar – och Konstantin Komarek har gjort mål på sex av sex möjliga den här säsongen. Vad är hemligheten?

Det är ingen överdrift att kalla honom säkerheten själv. Konstantin Komarek har gjort mål på samtliga straffar han har tagit den här säsongen. Sex totalt. De två senaste kom mot HV71 och fällde avgörandet i Malmös 2–1-seger på hemmaplan.

Han har många varianter. Ibland skjuter han tidigt, ibland lyckas han med en dragning.

- Jag har sett mycket på höjdpunkter på Youtube hur de bästa straffskyttarna gör, och de kommer i samma båge varje gång. T.J. Oshie och Pavel Datsyuk till exempel, de gör så att målvakten aldrig vet vad som ska hända. Jag har försökt lära mig av de bästa spelarna på andra sidan Atlanten, säger Komarek.

Malmö utmanar i toppen

Österrikaren kan göra mål även när pucken är i spel. Halvvägs in i den första perioden sköt han in ledningsmålet för Malmö.

HV71 kvitterade genom Martin Fehérváry i den andra perioden, och det räckte för att föra matchen till förlängning. I den spelformen radade båda lagen upp chanser – men det hela avgjordes i stället av straffexperten Komarek.

Malmö biter sig fast i toppskiktet av tabellen, och matchhjälten ser att något stort är på gång.

- Det kvittar om du ligger etta eller sist i poängligan – vi är en lagmaskin och alla kämpar för varandra. Vi visste redan innan säsongen att vi inte kommer sluta där de flesta tippade oss. För oss är det ingen överraskning att vi ligger i toppen, säger Komarek.

"En tidsfråga innan det vänder"

Desto mer har HV71 överraskat, men på ett helt annat sätt. Två femtedelar in i säsongen ligger laget trea från botten i tabellen. Förlusten mot Malmö var femte raka nederlaget.

- Det måste vara en tidsfråga innan det vänder. Vi måste tro på det vi gör, jag tycker att vi har mest farliga lägen i varje match vi spelar, säger HV71:s Mattias Tedenby.

TT: Är det svårt att tro när resultaten inte går vägen?

- Det blir att man funderar lite, vad är det som händer? Vi ställs inför en riktig prövning nu och det krävs extremt mycket av alla spelare för att ta poäng. Det är vi inte direkt vana vid sedan tidigare, men det handlar bara om att hitta tillbaka.