Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Lindqvist firar ett mål – en vanlig syn under säsongsupptakten. Arkivbild.

Kompisens succé ger poängkungen drömmar

Två gamla lagkamrater har skapat rubriker på varsitt håll. Medan Jesper Bratt gör succé i NHL gör Michael Lindqvist detsamma i SHL hos serieledande Färjestad.

De senaste säsongerna har duon spelat tillsammans i hockeyallsvenska AIK, men lämnade för större uppgifter inför den här säsongen.

Båda har rivstartat på sina nya jobb.

Bratt hamnade i New Jersey där han överraskat stort och gjort fem poäng, tre mål och två assist, på två matcher medan Lindqvist flyttade till Karlstad och Färjestad där han öst in tio poäng (fem mål och fem assist) på sju matcher och toppar SHL:s poängliga.

"Sjukt kul"

Succéspelarna håller kontakten med varandra.

- Vi har pratat de senaste dagarna. Det har varit sjukt kul att se hans start och jag är inte förvånad, han har en grym talang. Det här är nog bara början, säger Lindqvist, 23, som är odraftad.

- Det är klart man blir inspirerad när man ser den resa han gjort. NHL är allas dröm och det vore kul om man kunde göra samma sak som honom en vacker dag.

Lindqvists säsongsstart har säkerligen noterats bland NHL-folk.

- Det har funkat bra. Jag har fått en roll som jag hade tidigare i AIK och fått spela mycket. Jag har hamnat i en bra kedja med Dick Axelsson och Rasmus Asplund. De gör det lätt för mig. Vi har hittat kemi direkt i kedjan som gör att vi skapar lägen och gör många mål och sedan har vi haft ett bra powerplay, säger forwarden, vars kedja stått för 13 mål och 23 poäng sammanlagt.

Större potential

Färjestad är enda laget hittills i SHL som tagit poäng i samtliga matcher – enda förlusten kom efter förlängning mot Malmö – och leder serien efter sex segrar på sju matcher.

Efter några magra år har nya, offensiva Färjestad – 30 gjorda mål är överlägset flest i serien – gett sina supportrar gulddrömmar. Säsongsstarten är, enligt NWT, klubbens bästa på 23 år.

Inte illa av en klubb med en helt ny sportslig ledning och flera nya spelare. Ändå finns det mer att hämta, tycker Lindqvist.

- Det är tidigt på säsongen och vi är långt ifrån klara och inte nöjda på något vis. Vi har potential att spela bättre, säger han.

På torsdagen väntar ett toppmöte mot tabelltrean Djurgården. Då får Michael Lindqvist vända hemåt och spela inför familj och vänner.

- Det är lite speciellt att vara tillbaka på Hovet. Även om Karlstad inte är så långt borta och mamma och pappa är och kollar hyfsat ofta så kommer det att komma en hel del släkt och vänner. Med bakgrunden jag har inom AIK så är det klart man vill slå Djurgården.