Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilla Fischer tränar på Örebäcksvallen i Båstad under lördagen.

Kraxig Fischer ser inte VM som slutet

Det är knappt att hon får fram orden. Men genom hesheten förklarar veteranbacken Nilla Fischer att fotbolls-VM inte är någon slutpunkt.

Det låter verkligen inget vidare. Sveriges mittback Nilla Fischer har varit förkyld och trots att hon försäkrar att hon är i princip frisk, är hon inte helt övertygande.

- Det låter värre än det är, annars hade jag inte stått här, säger Nilla Fischer.

34-åringen missade fredagens första träning under fotbollslandslagets VM-läger i Båstad och tränade bara lätt under lördagen. Rösten är mer än lovligt kraxig, men hon säger att hon snart är i full träning igen. På söndagen fick hon dessutom vila, då laget hade träningsfri dag.

- Jag har inte fått någon reaktion från träningen så jag tror att jag ska vara hundra procent i morgon (måndag), säger Nilla Fischer.

Tionde mästerskapet

VM i Frankrike blir Fischers tionde stora mästerskap. Det blir hennes sista världsmästerskap, men det betyder inte att hon är mätt på landslagsspel.

- Jag hoppas att det blir ett perfekt VM, men inte en perfekt avslutning. Jag känner mig kanske inte jättefit just nu, men annars känner jag mig i väldigt bra fysisk form. Jag är oerhört sugen på att fortsätta i landslaget, säger Fischer.

En sak är i alla fall säker. Efter VM fortsätter klubbkarriären i Sverige och Linköping. Efter sex år i tyska Wolfsburg måste hon nu vänja sig vid ny mark under fötterna.

"Stor omställning"

- Det blir nog en stor omställning med konstgräset. Det kanske blir en liten anpassningsperiod under de första veckorna, jag får kanske vara lite smart och återhämta mig lite mer än vad jag brukar göra. För mig sliter det mer på lederna och liknande, och nu har jag varit borta från det i sex år, så vi får se vad reaktionen på kroppen blir.

Hon kan dock glädjas åt att VM i Frankrike spelas på naturgräs. Fischer var en av många som var kritiska till att det senaste världsmästerskapet i Kanada spelades på konstgräs.

- Om man ska arrangera ett VM eller ett mästerskap så ska du kunna ha gräsplaner. Det ska inte vara någon diskussion om konstgräs eller vanligt gräs, det ska vara bra gräsplaner, säger Nilla Fischer.