Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kris i Sundsvall – femte raka förlusten

Gif Sundsvall åkte på den femte raka förlusten i allsvenskan efter att laget åkt på en kontroversiell utvisning borta mot Djurgården. Efter matchen halades det fram en banderoll på bortaläktaren – med krav på tränaren Joel Cedergrens avgång.

AFC Eskilstuna, Kalmar och Halmstad ockuperar de tre bottenplatserna i den allsvenska tabellen – och alla har bytt huvudtränare under säsongen.

Efter att Gif Sundsvall åkt på sin femte raka förlust, borta mot Djurgården, så verkade vissa bortasupportrar tycka att det var dags för att ytterligare en bottenklubb skulle sparka sin tränare.

"Avgå Joel!" stod det på en banderoll vid bortaklacken, som också ska ha skanderat samma slagord.

- Jag vill tacka supportrarna som är här och stöttar oss, sedan har ju vi en stark tro på att vi gör någonting bra i Gif Sundsvall. Sedan själva banderollen... de har rätt till sin åsikt, säger Cedergren efter matchen.

I 1–2-förlusten mot Djurgården var det framför allt en utvisning som sänkte laget, då Marcus Danielsson åkte på sitt andra gula kort i slutet på en mycket jämn förstahalvlek.

Fram till dess höll bortalaget jämna steg med Djurgården, enligt Cedergren som tror laget kommer ta sig ur krisen:

- Det är klart att det är en allvarlig situation, men jag tycker inte att den är utom kontroll, säger han och utvecklar:

- Vi ska fortsätta göra det vi gör. Inte börja göra en massa andra saker utan fortsätta med det vi tror på.