Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Markus Rosenberg ler åt det allsvenska eländet.

Krisgrubbel i Malmö inför cupfinalen

Kan en titel hjälpa Malmö FF att vrida säsongen rätt? Lagkaptenen Markus Rosenberg hoppas det – för familjens skull.

Majsolen bjöd på ett överflöd som vilken Medelhavsstrand som helst skulle, om inte vara avundsjuk på, så i alla fall nöjd med.

In på arenan släntrade två före detta landslagsmän.

Den ena, Behrang Safari, vickade på höfterna i en egenkomponerad dans och den andra, Markus Rosenberg, skrattade gott innan han började leka med fotbollen på den sista träningen inför torsdagens final mot Djurgården i Svenska cupen.

Det var inte bilden av en kris.

Ändå är det så den målas upp, situationen Malmö FF befinner sig i. Den allsvenska guldfavoriten är efter förlusten mot IFK Göteborg senast åtta poäng bakom serieledande Hammarby, dessutom med en match mer spelad.

Många fotbollstankar

Och faktiskt: lagkapten Rosenberg värjer sig inte för den påklistrade rubriken.

- Jo, det är kris. Men man behöver inte gräva en grop och hoppa ned i den för det, säger den rutinerade anfallaren och ler.

Rosenberg har varit med om tunga perioder tidigare under karriären men det innebär inte att han inte påverkas när resultaten uteblir.

Lagets svacka tynger mer än han, och familjen, skulle vilja.

- Jag tänker mycket fotboll när vi förlorar och det har varit en period nu när man har tänkt alldeles för mycket fotboll utanför planen. När vi vinner så glömmer jag det nästa sekund, säger Rosenberg.

"Folk skriker mer"

Cupfinalen innebär en chans till revansch efter den senaste tidens motgångar och en möjlighet att ge fansen något de törstat efter sedan 1989 – men att uppgörelsen med Djurgården skulle vara extra viktig mot bakgrund av den tunga inledningen på allsvenskan, dit sträcker sig inte Rosenberg.

- Det är många som vill ha cupguldet och jag vet att folk skriker ännu mer nu, men den hade varit lika viktig även om vi hade lett allsvenskan. Man kan inte bli mer triggad än man ändå är inför en cupfinal, säger han.