Kristianstad fortfarande obesegrat

Kristianstad är fortfarande obesegrat i årets allsvenska. Laget besegrade Eskilstuna med 1–0 (1–0) på hemmaplan och avancerade upp på andra plats i tabellen. Segermålet kom i den 24:e minuten när Therese Ivarsson nickade in en vänsterhörna.

|

Kristianstad har noterat tre segrar och lika många oavgjorda matcher på de sex inledande omgångarna i fotbollsallsvenskan och dagens seger kom efter övertygande spel. Gästande Eskilstuna noterades inte för ett enda avslut på mål, mot Kristianstads fyra.

Matchens enda mål kom i den 24:e minuten efter en vänsterhörna slagen av Alice Nilsson och där Therese Ivarsson omarkerad kunde nicka bollen i mål från nära håll.

Hemmalaget skapade flera bra lägen att utöka, bland annat genom Amanda Edgren, men fick nöja sig med ett mål och tre poäng denna eftermiddag.

För Eskilstuna, trea i serien i fjol, fortsätter motgångarna. Laget hade svårt att skapa några farligheter. Närmast mål var landslagsspelaren Mimmi Larsson, men hennes skott från bra läge gick tätt över. Laget sladdar och ligger näst sist.