Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagsbacken Mia Carlsson och hennes Kristianstad ställs mot Piteå i cupsemifinalen. Arkivbild.

Kristianstad ställs mot ännu ett mästarlag

Damernas semifinaler i svenska cupen i fotboll är lottade. Där står det klart att Kristianstad, som vann gruppfinalen mot regerande cupmästaren Rosengård häromdagen, ställs mot Piteå, regerande svensk mästare, borta på lördag.

Kristianstad får därmed chansen att skicka ut två mästarlag på en vecka.

- Det är klart att det vore häftigt, säger assisterande tränaren Björn Sigurbjörnsson till TT.

Hans Kristianstad vann båda matcherna mot Piteå i ligaspelet förra säsongen, då skånskorna tog en historisk fjärdeplats, men "Bjössi" lutar sig inte mot gamla meriter.

- Vi har nya spelare, ett nytt spelsystem... och Piteå är extremt starka och fysiska. De kommer inte att vilja släppa till en tredje match mot oss. Men det är klart, har man vunnit två raka så kan man känna att man har ett visst grepp om ett motstånd.

TT: Vad ger du er för chanser?

- En fotbollsmatch är väl alltid 50–50. Sedan har de ju hemmaplansfördel. Men vi slog dem borta förra året och det kan nog tagga oss extra. Vi har lika bra chans som de.

Kristianstad har varit i cupfinal en gång tidigare, 2014 mot Linköping (förlust 1–2).

- Det var en upplevelse. Att få vara med om det var ett steg för oss att snegla uppåt, så att spela en ny final hade betytt mycket. Vi ska försöka rida på vågen, säger Björn Sigurbjörnsson.

Göteborg möter Djurgården i den andra semin, i Göteborg.

Finalen spelas den 1 maj.