Kristoffersson fortsätter att dominera

Ledaren i rallycross-VM, svenske Johan Kristoffersson, kopplade greppet direkt. På hemmaplan i Höljes tog han under lördagen resolut ledningen i VM-deltävlingen.

|

Johan Kristoffersson vann båda kvalheaten och är i ledning inför morgondagens fortsatta kval, semifinaler och final. Det var den åttonde raka kvalsegern för Kristoffersson.

- Vi får väl bjuda på matförgiftad mat eller något för att ha en chans, säger tvåan Andreas Bakkerud skämtsamt.

Han har maximala 100 kvalpoäng. Närmaste konkurrent är Andreas Bakkerud med 85 och Timmy Hansen på 84.

Frågan är om Kristoffersson kan upprepa prestationen från Norge i början av juni då han vann samtliga heat han ställde upp i.

- Vi ska slipa på bilen till i morgon och skärpa till den lite till, säger Johan Kristoffersson.

Poängräkningen i rallycross är lite krånglig. Men förarna rankas efter tid i varje kvalomgång. Bästa tid ger 50 kvalpoäng, följande åkare får lägre poäng. Åkaren med flest kvalpoäng efter fyra kvalheat får 16 mästerskapspoäng. De tolv bästa förarna går vidare till semifinaler och final. Där kan en förare vinna ytterligare 14 poäng (6+8). Maximalt på en tävlingshelg kan det bli 30 poäng.

Kvalheat tre och fyra körs i morgon före lunch, med semifinaler och finaler på eftermiddagen.