Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Krohn-Dehli deppar efter förlusten i åttondelsfinalen mot Kroatien.

Krohn-Dehli och Kvist stämplar ut

Michael Krohn-Dehli avslutade sin landslagskarriär med att sätta sin straff när Danmark förlorade VM-dramat mot Kroatien.

Krohn-Dehli blev inbytt i förlängningen av matchen, då ställningen var 1–1 och Danmark jagade segern. Han tog sig, lite överraskande, in i landslagsvärmen igen just före VM efter nära två års frånvaro.

Nu har han gjort sitt, säger han. Så om förbundskaptenen Åge Hareide skulle bjuda med honom i det kommande EM-slutspelet kommer han sannolikt att få ett nej.

- Det tror jag. Jag har inte pratat med honom än. Men det måste till nya krafter och laget är i gång att bygga upp någonting nytt, säger Michael Krohn-Dehli, med spanska Deportivo La Coruña som hemmaklubb.

Han inledde sin landslagskarriär 2006. Förlustmatchen på söndagen var hans 59:e landskamp.

Krohn-Dehli satte sin straff tillsammans med Simon Kjær. Det gjorde däremot inte Christian Eriksen, Lasse Schöne eller Nicolai Jørgensen.

- Det kan vara ett lotteri. Det är förargligt att åka ut på det viset. Det har varit en stor dröm för mig att komma till VM, säger Krohn-Dehli.

Även William Kvist, med 81 matcher för Danmark, slutar i landslaget, skriver han på Facebook.

"VM 2018 blev det sista för mig i landslagsdräkt. Tack för många goda år till spelare, tränare, ledare och fans. Jag har alltid älskat att sjunga nationalsången med er. Jag gjorde mitt bästa", skriver han.