Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villas Joakim Andersson jublar efter sitt 1-0-mål i matchen mot Västerås.

Krossar för både Villa och Saik

Villa-Lidköping körde över Västerås i bandyns seriefinal med 7–0. En lika tung kross stod Sandviken för borta mot Hammarby, där matchen slutade 0–6.

Villa-Lidköping har bara förlorat en match den här säsongen – mot Bollnäs i november. Skulle de få det tuffare mot tabelltvåan Västerås? Knappast.

Villa såg till att skaffa sig en tidig ledning i matchen efter två snabba mål av Joakim Andersson innan det ens gått fyra minuter. Serieledaren utökade innan halvtidsvilan till 4–0.

För Västerås var det oerhört svårt, ja faktiskt omöjligt den här kvällen, att få in bollen. När Villa gjorde 5–0 hade VSK haft tio hörnor, mot hemmalagets en, utan att göra mål, och Villa hann göra ytterligare två innan matchens slut.

- Vi har en otroligt bra defensiv, även om vi drar på oss många hörnor så är vi tajta centralt. Och sen är vi ju effektiva framåt också, säger Villa-tränaren Johan Sixtensson till Bandypuls.

Villa rycker därmed ifrån Västerås i tabellen och har nu fem poäng till godo till tabelltvåan.

Möte mellan krislagen

Hammarby och Sandviken var, förutom ett även det ett toppmöte, också ett möte mellan två lag med turbulens på grund av dålig ekonomi.

Sandviken var först med att meddela att klubben efter säsongen säger upp alla spelares kontrakt – för att få ordning på ekonomin och på så vis kunna få förnyad elitlicens. Hammarby följde snart efter med beskedet att samtliga spelares kontrakt säg upp omedelbart, av samma anledning.

När lagen väl möttes på isen var det Sandviken som verkade ha lyckats bäst med att skaka av sig turbulensen. Ställningen var 4–0 till Saik efter en halvlek på Zinkensdamm, och gästerna vann till slut med förkrossande 6–0.

- Det här var nog den bästa matchen på hela säsongen, vi följer matchplanen fullt ut, säger Saik-spelaren Ted Haraldsson till Bandypuls.

"Förbannat dåligt"

Desto tyngre var det i hemmalägret.

- Det är tungt, det är bara att be om ursäkt till våra supportrar som är här. Det är tuffa mål vi släpper in, vi ger bort en hörna till exempel. Då blir det frustrerat, det blir uppförsbacke, säger Hammarbys Christoffer Fagerström.

Förlusten var andra raka på hemmaplan, efter beskedet om klubbens dåliga ekonomi.

- Vi förlorar med 0–6 hemma, det är inte acceptabelt, det finns inga ursäkter. Det är förbannat dåligt, säger Fagerström.