Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tinotenda Kadewere plockar upp sin hattrickboll. Han passade på att även göra ett till i Djurgårdens 5–1-seger mot Sirius.

Kvadruppelt Kadewere: "Fantastisk känsla"

Fyra matcher – fyra raka segrar. Djurgården har bytt svacka mot toppform och går in i VM-uppehållet somtabellfyra med tätkänning efter Tino Kadeweres målshow och 5–1 borta mot Sirius.

- Vilken underbart fantastisk känsla. Jag tog upp bollen efter hattricket, tittade mot klacken, log med hela ansiktet och bara njöt, säger Djurgårdens anfallsstjärna efter sitt första hattrick i en tävlingsmatch och så en fjärde fullträff på det.

Ettan styrde Kadewere in med skosulan, tvåan lite turligt med klacken, tredje och fjärde målet kom i flygande fart, distinkta träffar som skickade glädjevågor upp på den välfyllda bortaklacken.

"Slår lågor om dig"

-  Killarna i laget skämtade att ”det slår lågor om dig nu”. Men ärligt talat så vet jag inte vad som hände. Jag var så glad att jag inte visste vad jag skulle göra eller ta vägen riktigt, säger Djurgården-anfallaren som bars runt på lagkamraten Aliou Badjis axlar när segern firades med fansen i det strålande solskenet på Studenternas IP.

Tino Kadewere vill helst lyfta fram just laget och det speciella samarbetet med anfallskollegan Kerim Mrabti när han förklarar hur Djurgården vände den tunga svackan i månadsskiftet april/maj till succé och fyra raka segrar på två veckor: 1–0 mot Dalkurd, 2–0 mot Örebro, 3–1 mot IFK Göteborg samt söndagens 5–1 mot Sirius och en fjärdeplats i tabellen inför VM-uppehållet med bara sexpoäng upp till serieledarna i Hammarby.

- Svackan kom när Kerim var skadad. Det var tungt för hela laget när han inte var med. När han kom tillbaka i spel i cupfinalen så vann vi. Då vände det. Kerim leder laget med sin enorma talang och stora passion. Jag känner mig bekväm bredvid honom, han är viktig för mitt spel, förklarar Kadewere.

En bit bort tittar sportchefen Bo Andersson med kärlek på den 22-årige spelare han själv varit med och fostrat i klubben.

Leder skytteligan

- Klart att man är glad. Tino är en fantastisk person som hela tiden vill bli bättre, en spektakulär fotbollsspelare och nu leder han den allsvenska skytteligan. Man får nypa sig i armen, det är en riktig saga, säger Andersson.

Han medger att han ”kanske var lite tveksam när han åkte över Tranebergsbron hem” efter 0–1 förlusten mot BP för ett par veckor sedan men konstaterar också att:

- Ena veckan är man kritiserad. Nästa är man kung. Jag är oerhört tacksam att vi har det här laget. Vi är bra när vi jobbar ihop och har skaffat oss bra förutsättningar inför omstarten.

Frågan är bara om Mrabti och Kadewere finns kvar i laget när allsvenskan startar om i juli. Båda omges av heta transferrykten och Andersson vill inte riktigt svara på hur läget är där.

- Det kommer alltid att spekuleras men jag känner mig trygg i att vi har ett bra lag, sedan får framtiden visa vilka vi har i startelvan när vi startar om, absolut.

Fyramålsskytten som det slår lågor om vill inte heller prata om övergångar.

- Jag hör samma rykten som alla andra och vad som än händer får man ta det om, och i så fall när, det händer.

TT: Vad tar du med från den här målfesten om du är kvar efter uppehållet?

- Att det här bara är början för oss. Vi kom trea förra året, nu ska vi bli tvåa eller etta. Det är det vi jobbar för nu.