Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebro deppar. Arkivbild.

Kvalångest i utspelat Örebro

Nionde raka förlusten – och fullständigt utspelat i första perioden hemma mot Luleå. Efter 0–5 mot norrbottningarna är krisen och kvalångesten total i Örebro.

Sundblad och hans mannar har det blytungt i SHL. Förra veckan blev närkingarna krossat av bottenlaget Rögle i Ängelholm. I torsdags föll sedan Örebro mot jumbon Karlskrona och på lördagseftermiddagen åkte alltså laget på nionde raka förlusten. Örebro har inte vunnit sedan den 18 januari på övertid mot Linköping.

- Det är ett lag som är i fullständigt fritt fall, sade experten Petter Rönnqvist i C More.

Precis före nedsläpp visade Örebrosupportrarna upp en stor banderoll med budskapet: ”Visa vilja våga kämpa”.

Åskådare gick hem

Men hemmasupportrarna fick knappast som de ville – efter sex spelade minuter lyste 0–3 på jumbotronen – och mardrömsstarten var total. Då valde flera åskådare att gå hem.

Redan efter 37 sekunder hade Emil Larsson sprätt in första målet från nära håll bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Och lite senare ökade Luleås Isac Lundeström på ledningen när han satte 2–0 i halvöppen bur i spel fem mot fyra. Bara 23 sekunderna därefter skickade också Johan Forsberg in 3–0 efter en målvaktsretur. Då fick Eero Kilpeläinen nog och lämnade över målvaktssysslan till Axel Brage.

Och faktum är att om inte Brage stått i vägen för flera farliga Luleåattacker hade förnedringen varit ännu större än 0–3 efter första period.

- Vi får ju en riktig mardrömsstart och ligger under efter sex minuter. Sen är det uppförsbacke och vi får aldrig fast dom helt enkelt och vi gör alldeles för mycket fatala försvarsmisstag för att ha en chans att vinna en sådan här match. Vi gör tre-fyra riktiga försvarsmissar speciellt framför eget mål. Det håller inte, det måste vi förbättra, säger tränaren Niklas Sundblad.

"Små saker som fallerar"

I andra perioden ökade Patrick Cehlin på till 4–0 och drygt sju minuter in i tredje perioden rakade Robin Kovacs in slutresultatet i öppen bur efter en bjudning i hemmaförsvaret.

TT: Känner du att du har spelarnas förtroende?

- Det tycker jag. Jag tycker att vi jobbar bra ihop och har bra känsla i möten och är väl förberedda. Sen är det små saker som fallerar och det är individuella grejer i försvarsspelet. Det har blivit många matcher rad, men nu gäller det att jobba vidare och hitta lösningar.

TT: Är du rätt person att leda laget?

- Ja, det tycker jag. Jag är övertygad om att jag gör ett bra jobb med mina kollegor. Jag tycker alla vi gör ett bra jobb och förbereder laget bra och tränar bra. Så jag ser att jag är rätt person att leda laget.

TT: Hur påverkas du av spekulationer kring ett tränarbyte?

- Det är en del av sporten och man får lära sig att leva med det. Så är det alltid, jag har varit i andra klubbar i tyska ligan också när det går för och emot. Det gäller att fokusera på saker som jag kan kontrollera och det är att träna laget och förbereda laget och göra rätt analyser så att vi är hundra procent förberedda till match.