Kylington firar sitt första mål i NHL

Oliver Kylington har gjort sina första poäng i NHL-ishockeyn, ett mål och en assist när hans Calgary slog Nashville med 5–2.

|

21-åringen satte 1–0 på Calgarys första skott i matchen, en knapp minut in i första perioden.

- Det var ett viktigt mål och jag är glad att vi vann, säger han efter matchen, enligt lagets Twitter.

Svensken knep även sin första assistpoäng, när han spelade fram till Garnet Hathaways 4–2-mål.

Kylington var bara 16 år och fyra månader när han i Färjestad blev SHL:s yngsta målskytt genom tiderna. Stockholmaren draftades i andra rundan av Calgary 2015, men spelade – med undantag för en NHL-match – enbart i Calgarys farmarlag Stockton i AHL. Inför årets säsong kallades Kylington upp i högsta ligan.

"Hjälper oss"

Även kanadensaren Alan Quine, som kom från Stockton så sent som i fredags, gjorde mål – framspelad av Rasmus Andersson.

- Vi har många som kommer nerifrån och kan spela bra, och hjälpa oss att vinna, säger Kylington.

En annan Calgary-svensk, Elias Lindholm, fastställde slutresultatet 5–2 i öppen kasse.

Rangers bröt sin förlustsvit på tre matcher när de på straffläggning vann över Florida på bortaplan med 5–4.

När ordinarie speltid var slut var ställningen 4–4, och efter en mållös förlängning avgjordes det hela med straffläggning som slutade till Rangers fördel.

New York-laget har nu vunnit fem matcher på straffar den här säsongen, och förlorat en på samma sätt.

Flera svenskmål

Storspelande målvakten Henrik Lundqvist gjorde 27 räddningar för New York.

- Vi behövde verkligen vinna, säger han till nhl.com.

Lundqvist säger också att laget borde ha kunnat avgöra under ordinarie speltid, men att man var redo för fajt när det blev förlängning.

- Grabbarna skärpte verkligen till sig, säger han.

Både Mika Zibanejad och Fredrik Claesson gjorde mål under ordinarie matchtid. Zibanejad satte även Rangers första straff och Claesson noteras för en assist.

Henrik Lundqvist räddade Floridas första straff, slagen av Alexander Barkov, och det var den räddningen som till slut avgjorde matchen.

Jakob Forsbacka Karlsson slog till med ett mål när Boston besegrade Toronto med 6–3. I Toronto stod Andreas Johnsson för ett mål och en assist.