Hetlevrade Nick Kyrgios är i blåsväder på nytt. Arkivbild.
Hetlevrade Nick Kyrgios är i blåsväder på nytt. Arkivbild.

Kyrgios i nytt blåsväder

Kontroversielle australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios är i blåsväder igen. Han avbröt sin öppningsmatch i Shanghai Masters efter att ha förlorat första set i tiebreak mot amerikanen Steve Johnson och lämnade arenan under burop från publiken.

ANNONS
|

I söndags tappade Kyrgios kontrollen i finalen i Peking mot Rafael Nadal då han straffades med poängavdrag efter bråk med domaren. Den hände även i matchen i Shanghai.

Den hetlevrade 22-åringens tränarstab hävdade efteråt att Kyrgios bröt matchen med en axelskada. Australiern såg ut att störas av axeln i början av matchen, men såg opåverkad ut under tiebreak. Då var det värre med humöret och Kyrgios reagerade på att publiken var störande.

Kyrgios själv skrev några timmar efter den avbrutna matchen att magproblem låg bakom sortin.

"Jag har kämpat mot magproblem det senaste dygnet och jag försökte vara redo. Sedan när axeln började göra ont på uppvärmningen inför matchen hjälpte det inte" skriver australiern på Twitter, där han också ursäktar sig för det abrupta slutet på matchen.

ANNONS

För ett år sedan, just i Shanghai, hamnade Kyrgios i bråk med publiken och blev också då utbuad efter att han, som det såg ut, gav bort en match mot Tysklands Mischa Zverev. Den gången stängdes australiern av.

TT-AFP
ANNONS