Läkare: Syndabocken hade hjärnskakning

|

Kanske är förklaringen till Liverpool-målvakten Loris Karius misstag under Champions League-finalen en hjärnskakning.

En omfattande läkarundersökning som Karius genomgått i USA visar att målvakten drabbades av hjärnskakning under 1–3-förlustmatchen mot Real Madrid.

"Efter att noga ha gått igenom matchen på video och en fysisk undersökning, har vi kommit fram till att mr Karius fick en hjärnskakning under matchen den 26 maj", skriver läkarna Ross Zafonte och Lenore Herget, vid Massachusetts General Hospital.

Karius klagade hos domaren i den 49:e minuten att han fått en armbåge under en sammandrabbning med Real Madrid-försvararen Sergio Ramos. Två minuter senare kastade Karius ut bollen rakt i famnen på Karim Benzema som gjorde 1–0 för Real. Karius fumlade senare även in Gareth Bales långskott.

Karius uppsökte läkare fem dagar efter matchen, i samband med en semesterresa i USA.

Läkarna skriver att Karius hade kvar symptom, bland annat synproblem, vid undersökningen och att dessa problem sannolikt kom vid händelsen.