Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelene Sagström väljer gärna lite annorlunda kläder på golfbanan. Arkivbild.

Långtslående Sagström sticker gärna ut

En bokstavsröra på byxor och topp ena dagen, en blommig "pyjamas" den andra. Det är mer än de långa utslagen som sticker ut när Madelene Sagström spelar British Open i golf.

Madelene Sagström gick ut sist av samtliga tio svenskor i British Open i golf på torsdagen. På fredagen blir det tidigare start, klockan 10.53 lokal tid.

Med tre under par är hon fyra slag från ledningen på delad elfte plats och därmed första rundans bästa svenska. Men det är inte bara resultaten som gör att hon väcker reaktioner i den förhållandevis konservativa golfvärlden, även hennes klädval sticker ut.

Under torsdagen bildade sponsorns bokstäver ett mönster som var i det närmaste yrselframkallande och på fredagen blir det en blommig mjukisdress.

- Det är mitt recept. Jag gillar det. Jag vill inte vara en i mängden, säger 25-åringen.

Kläderna är förstås inte det enda eller i närheten av det viktigaste trumfkortet för Sagström. Det räckte att se hur hon spelade torsdagens två sista hål för att förstå att det är få som matchar hennes längd och precision i utslagen.

- Drivern är ett bra vapen när jag är het med den. Jag tror jag slog ett riktigt dåligt slag, annars var jag rätt stabil rakt igenom. Det var (ett resultat med) mersmak, säger hon efter första rundan.